Tarkat kuonot tunnistavat lähes kaikki hometalovauriot – eikä niistä aina seuraa edes riitaa

Homekoirat löytävät erittäin hyvin kiinteistöjen homevaurioita. Kuvituskuva. Kai Skyttä
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Homekoirat pystyvät löytämään asunnon ja kiinteistön virheen kannalta merkityksellisiä vaurioita lähes yhdeksässä tapauksessa kymmenestä.

Kiinteistöjuridiikan asianajotoimisto Teräskulma Oy teki viime vuonna selvityksen, jossa kävi ilmi, että 88 prosenttia tapauksista, joissa homekoira oli ilmaissut vaurioita olevan, paljastui vaurio myös rakenteiden avauksissa.

Vaurion löytyminen ei kuitenkaan automaattisesti aloita pitkä oikeusprosessia. Teräskulman tilastojen mukaan riidoista 90 prosenttia pystytään sopimaan.

Riitely on kaikille osapuolille raskasta, aikaa vievää ja kallista. Sopiminen sen sijaan on parhaimmillaan mieltä keventävää, nopeaa ja kustannustehokasta, Teräskulma toteaa tiedotteessa.

Sopimisen keskeinen hyöty on myös se, että sovittaessa osapuolet voivat itse konkreettisesti vaikuttaa sovinnon sisältöön.

– Asunto- ja kiinteistökauppariidat ovat asiakkaillemme isoja asioita. Heillä on pelissä koko omaisuus ja monesti myös oma terveys. Pyrimme aina nopeaan sovinnolliseen ratkaisuun, sanoo Teräskulman toimitusjohtaja, asianajaja Esa Kärnä tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut