Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso kuvat! Nikkilän jättikoulu valmistuu tällä viikolla – uusi liikuntasali on tuhatneliöinen

Nikkilän Sydämen laajennus valmistuu tällä viikolla, Sipoon kunta tiedottaa. Laajennukseen on rakennettu uusia opetus- ja liikuntatiloja osaksi syksyllä 2016 valmistunutta Nikkilän Sydämen koulurakennusta.

Uudet tilat otetaan opetuskäyttöön elokuussa. Ennen sitä tilat kalustetaan ja niiden annetaan tuulettua, jotta uusien materiaalien päästöt eivät vaikuttaisi sisäilman laatuun.

Nikkilän Sydämen laajennuksesta tulee suomenkielisten 1.–6. luokkalaisten koulu. Alakoulu kasvaa luokka kerrallaan siten, että sinne ei siirretä oppilaita nykyisistä alakouluista. Oppilaat ensimmäiselle luokalle yhtenäiskouluun tulevat koulun omalta ja Nikkilän alueen yhteiseltä oppilaaksiottoalueelta. Kenenkään jo koulunsa aloittaneen oppilaan lähikoulu ei muutu.

Uudet luokat ovat hallinnollisesti osa Sipoonjoen koulua, josta muodostuu yhtenäiskoulu 1.8.2021 lähtien. Yhtenäiskoulussa on lukuvuonna 2021-2022 vuosiluokat 1, 7–9 ja esiopetus.

Lisäksi uusiin tiloihin muuttaa syksyllä vuoden ajaksi myös noin 200 oppilaan Jokipuiston koulu, joka palaa omaan koulurakennukseensa syksyllä 2022, kun kolmevuotinen remontti valmistuu.

Nykyisellään Nikkilän Sydämen sivistyskeskus tarjoaa tilat suomenkielisen Sipoonjoen koulun ja ruotsinkielisen Kungsvägens skolan 7–9 vuosiluokkien noin 740 oppilaalle. Laajennuksen myötä koulurakennus kasvaa reippaasti yli tuhannen oppilaan opinahjoksi.

Uuden kaksikerroksisen laajennusosan opetus- ja liikuntatilat on mitoitettu alakoululuokkien ja esikouluopetuksen käyttöön yhteensä noin 350 lapselle niin, että ensimmäisessä kerroksessa on tilat noin 140 lapselle ja toisessa kerroksessa noin 210 lapselle.

Opetustilojen lisäksi laajennusosaan on valmistunut kolmeen osaan jaettavissa oleva, 924-neliöinen liikuntasali, jonka kunta tiedottaa vastaavan tämän hetken ja tulevan kasvun tuomiin liikuntatilatarpeisiin, koska se on isompi kuin käytöstä poistuva koulukeskuksen liikuntasali.

Uudet tilat ovat kunnan mukaan monikäyttöisiä ja muunneltavia. Niitä voidaan yhdistellä, rajata ja sulkea tarpeiden mukaan. Tilat ovat varusteltuja monenlaista opiskelua ja työskentelyä varten. Akustiikka, valaistus ja kalustus ovat suuressa roolissa.

Opetustilat on jaettu oppimissoluiksi, joissa on avoin oppimisympäristö. Oppimissoluihin sijoittuu useampia opetusryhmiä, joilla kullakin on kotipesäksi kutsuttu paikka ja siihen liittyvä kalusteryhmä yhteisille opiskeluvälineille ja oppilaiden henkilökohtaisille tavaroille.

Pienillä oppilailla pääosa opetuksessa tapahtuu kotipesässä tai sen läheisyydessä. Ratkaisu on tarkoitus yhdistää pienen koulun oppimisen työskentelykulttuurin ja suuremman koulun opetuksen ja oppilashuollon järjestämisen edut.

Kunnan mukaan uudet opetus- ja liikuntatilat lisäävät edellytyksiä sivistyskeskuksen monipuoliselle käytölle. Liikuntatoimen ohella liikuntasali voi toimia erilaisten tapahtumien ja juhlatilaisuuksien näyttämönä ja se on oman sisäänkäyntinsä kautta käytettävissä myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Tilat ovat kouluaikojen ulkopuolella myös kansalaisopiston sekä nuoriso-, kulttuuri- ja liikuntatoimen käytettävissä. Rakennuksen tiloja vuokrataan lisäksi kuntalaisille ja yhdistyksille.

Laajennuksen yhteydessä laajenee ja monipuolistuu myös piha-alue, joka palvelee välituntipihana ja opiskelupaikkana sekä nikkiläläisten lähiliikuntapaikkana.