Runoluurista helpotusta ikäihmisten yksinäisyyteen – tempausta toteuttaa 100 vapaaehtoista soittajaa

Maksuttoman runotuokion voi tilata Runoluuri-tempauksen kautta. Paula Pohjamo

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot tarjoaa Runoluuri-tempauksen kautta ikäihmisille virkistävän runotuokion puhelimitse. Tempauksessa vapaaehtoinen runopuhelun soittaja kohtaa ikäihmisen vuorovaikutuksessa runon äärellä. Puhelimessa lausuttu runo on yhteisön mukaan tapa osoittaa välittämistä ikäihmisille aikana, jolloin kohtaaminen kasvotusten ei ole mahdollista.

Runohetken voi tilata itselleen ikäihminen, joka kaipaa arkeensa ripauksen lyriikkaa. Runotuokion voi tarjota myös omalle ikääntyneelle vanhemmalle, isovanhemmalle, ystävälle tai läheiselle runolahjakortin muodossa. Lahjakortin voi tulostaa Siskojen ja Simojen verkkosivuilta ja antaa läheiselle, jotta hän voi toivoa runoa itse. Sekä lahjakortti että runopuhelu ovat maksuttomia.

Ikäihmiset voivat tilata runopuhelun soittamalla numeroon 09 3152 4400. Runotoiveita otetaan vastaan 12.5. saakka maanantaista torstaihin klo 9–12. Runon voi tilata seuraavista teemoista: ilo ja onni, isänmaa, luonto, perhe ja koti tai rakkaus ja ystävyys. Puhelinsoitolle voi toivoa myös sopivaa ajankohtaa.

Runopuhelun soittajina on yli sata vapaaehtoista.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut