Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisin viikkokooste: Miestä ammuttiin yksityisasunnossa Järvenpäässä, Saviolla tunkeuduttiin väkisin asuntoon – liikenteessä huimia ylinopeuksia

Järvenpäässä tapahtui sunnuntain ja maanantain välisenä yönä aseellinen väkivallanteko, jossa uhrille aiheutui sairaalahoitoa vaativia vammoja, kertoo Itä-Uudenmaan poliisi viikkotiedotteessaan.

Poliisi sai tehtävän Järvenpään Mittarikadulla sijaitsevaan yksityisasuntoon noin kello 1.30. Ilmoituksen mukaan miestä oli ammuttu kyynärtaipeeseen ja kylkeen.

Tapauksen tutkinnanjohtajana toimivan rikoskomisario Tero Tyynelän mukaan tapaukseen liittyen on otettu kiinni yksi henkilö. Hänen osuuttaan yön tapahtumiin selvitellään.

– Tapausta tutkitaan tällä hetkellä Itä-Uudenmaan poliisissa rikosnimikkeillä tapon yritys, törkeä kotirauhan rikkominen, ampuma-aserikos ja huumausainerikos. Kokonaisuus on aika sekava ja selvitettävää vielä riittää, Tyynelä kertoo.

Maanantaina 5.4. Vantaan kauppakeskus Tikkurissa tapahtuneen ja alaikäiseen kohdistuneen väkivallanteon tutkinta on edennyt Itä-Uudenmaan poliisissa.

– Epäilty tekijä tavoitettiin pian tapahtuman jälkeen ja molemmat osapuolet on nyt kuultu. Tapauksella oli myös ulkopuolisia todistajia ja myös heitä on kuultu, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Aura Lehtinen.

Keravan Saviolla sijaitsevaan kerrostaloasuntoon tunkeuduttiin väkisin lauantaiaamuna 10.4.2021. Poliisi sai tehtävän noin kello 7.30. Poliisi otti paikan päältä kiinni neljä henkilöä, joiden osuutta asiaan on selvitelty.

– Epäillyt on nyt kuultu ja vapautettu, mutta edelleen selvitellään, mitkä toimet johtivat törkeään kotirauhan rikkomiseen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Timo Luoto. Selvittelyn yhteydessä tehtiin myös kotietsintä, minkä seurauksena löytyi muun muassa huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä.

– Tapausta tutkitaan törkeän kotirauhan rikkomisen lisäksi vahingontekona, ampuma-aserikoksena, huumausainerikoksena, laittomana uhkauksena ja pahoinpitelyn yrityksenä, Luoto lisää.

Itä-Uudenmaan poliisilla on ollut tutkittavana laaja ammattimainen kätkentärikoskokonaisuus, jonka esitutkinta saatiin valmiiksi maaliskuun lopussa.

– Rikoskokonaisuuteen liittyvän omaisuuden rahallinen arvo on 150 000–200 000 euron luokkaa, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä.

Liikennepoliisilla riitti viikonloppuna töitä. Edes haastavat liikenneolosuhteet eivät hillinneet kaasujalkaa.

– Myrskystä ja jäisistä tienpinnoista huolimatta poliisilaitoksen alueella mitattiin perjantain ja sunnuntain välisenä aikana huimia nopeuksia, joissa kuljettajien epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kertoo komisario Asko Sartanen.

Pornaisissa mitattiin viidenkympin alueella nopeus 126 kilometriä tunnissa ja Tuusulassa niin ikään viidenkympin alueella 116 kilometriä tunnissa. Vantaalla Kehä III:lla mitattiin nopeus 147 kilometriä tunnissa ja Tuusulassa kuudenkympin alueella moottoripyörälle mitattiin nopeudeksi 142 kilometriä tunnissa.

Lisäksi kuuden kuljettajan epäillään syyllistyneen vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan ja kahta kuljettaja epäillään rattijuopumuksesta.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen Rapido-ryhmän partiot olivat viime viikolla ja viikonloppuna liikenteessä ja valvoivat huumausaineiden katukauppaa laajalti muun muassa Tuusulassa, Hyvinkäällä ja Vantaalla. Valvonnan tuloksena kirjattiin kymmenkunta huumausainerikosta.

Poliisin kokonaistehtävämäärä laski viime viikolla hieman, mutta kotihälytystehtävien määrä sen sijaan kasvoi hieman. Suurimpana syynä oli häiritsevä meteli.