Sipoon ilveskanta on kasvanut reippaasti – riistanhoitoyhdistys: "Kantaa olisi jo syytä harventaa"

Ilvekset viihtyvät Sipoossa ympäri kuntaa. Havaintoja on tehty jopa päivittäin. (Kuvituskuva) Raija Anttila

Crista Lassfolk-Feodoroff

Sipoolaiset ovat talven aikana tehneet useita ilveshavaintoja pitkin kuntaa. Sipoon Riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Lasse Karjalainen kertoo havaintoja olleen parhaimmillaan päivittäin.

– Ilveksiä on nähty Sipoossa jo useamman vuoden ajan pitkin kuntaa. Kanta on kasvanut niin paljon, että sitä olisi jo syytä harventaa, mutta emme saaneet siihen viime kaudella lupaa, Karjalainen arvioi.

Hän kertoo ilvesten ilmaantumisen näkyvän yleensä ensimmäisenä siinä, että kotikissoja alkaa kadota, vaikka ilveksiä ei olisi ihmissilmin vielä nähty. Lisäksi ilvekset syövät huomattavan paljon peuroja ja kauriita harventaen omatoimisesti niiden kantaa Sipoossa.

– Täytyyhän niiden jotain nälkäänsä syödä, Karjalainen sanoo.

Riistanhoitoyhdistykselle kerrotut ilveshavainnot välitetään eteenpäin Suomen Luonnonvarakeskukselle (Luke), joka puolestaan kirjaa ne valtakunnalliseen Tassu-järjestelmään. Suomen suurpetojen kanta-arviot pohjautuvat merkittävältä osalta vapaaehtoisten suurpetoyhdyshenkilöiden Tassuun tallentamiin havaintoihin.

Susihavaintoja Lasse Karjalainen kertoo tulleen niitäkin, mutta useimmiten kyseessä onkin koira. Karjalainen arvioi aitoja susihavaintoja tulleen Sipoossa talven aikana sekä Porvoon että Helsingin rajapinnasta.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Sipoossa sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut