Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Ravintolat voivat avata ovensa Uudellamaallakin – anniskelun loputtava kuitenkin iltakuudelta

Eduskunta päättää torstaina millaisin ehdoin ravintolat voivat avata ovensa, kun kuuden viikon sulkutila päättyy sunnuntaina kolmessatoista maakunnassa.

Ylen tietojen mukaan pahimmilla tartunta-alueilla eli Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa ravintoloissa alkoholin anniskelu pitäisi lopettaa kello 17. Ovet pitäisi sulkea anniskeluravintoloissa kello 18 ja ruokaravintoloissa kello 19.

Tällä haavaa ravintolat ovat auki kuudessa maakunnassa, mutta niiden aukioloa ja asiakasmääriä on rajoitettu. Sulun piirissä olevista ravintoloista on voinut myydä mukaan noutoruokaa.

Maanantaina ravintolat, kahvilat baarit ja yökerhot voivat avata ovensa, mutta niiden toimintaa rajoitetaan edelleen, kertoo Yle.

Uusien rajoitusten periaate on sama kuin tähänkin asti, anniskeluravintoloita koskevat tiukemmat rajoitukset kuin ruokaravintoloita.

Ylen haastattelema ravintola-alan etujärjestö MaRa:n toimitusjohtaja Timo Lappi arvostelee tiukasti rajoitusten jatkamista.

– Nämä ovat erittäin ankaria ja erittäin yllättäviä säännöksiä, vaikka tartuntaluvut ovat vähentyneet, Lappi ihmettelee Ylelle.

Lappi uskoo, että kahvilat ja lounasravintolat avaavat ovensa heti maanantaina. Tosin tarkkaan pykäliä noudattaen lomautettujen työntekijöiden kutsuminen pitäisi tapahtua seitsemän vuorokauden varoitusajalla.

– Uskon kuitenkin, että työntekijöiden kanssa päästään sopimukseen ja töihin voidaan tulla nopeamminkin, vaikka juridiikan mukaan työvuorolistatkin pitäisi julkaista viikkoa ennen työn alkamista.

Lapin mukaan illallisravintolat eivät tule vielä avautumaan lainkaan, jos anniskelu pitää lopettaa kello 17. Se on aika jolloin yleensä ensimmäiset asiakkaat vasta tulevat ravintolaan.