Koronarokotukset aloitetaan nyt myös perusterveille 60−64-vuotiaille Sipoossa

Koronarokotuksia on tähän asti annettu Sipoossa riskiryhmille sekä perusterveille yli 65-vuotiaille. Nyt ryhmä laajenee myös 60-64-vuotiaisiin. -

Aikoja koronarokotteeseen voivat varata Sipoossa kaikki 60−64-vuotiaat tiistaista 20.4. alkaen (vuosina 1957–1961-syntyneet).

Perusterveiden 60−64-vuotiaiden rokottaminen päästään aloittamaan, koska Sipoossa ikääntyneistä on ensimmäisen rokoteannoksen saanut jo yli 90 prosenttia. Perusterveille 60−64-vuotiaille annetaan ainakin tässä vaiheessa Pfizer-Biontechin rokotetta.

Sipoon kunnan tiedotteessa todetaan, että ensisijaisesti pyydetään varaamaan ajan internetissä osoitteesta www.koronarokotusaika.fi. Jos ajanvaraus internetissä ei kuitenkaan ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin klo 9−15.

– Ensimmäiset rokotusajat eivät riitä kaikille 60-64-vuotiaille, mutta aikoja avataan varattavaksi lisää lähiviikkoina. Suosittelemme varaamaan ajan nettiajanvarauksessa. Jos siellä ei näy vapaita aikoja, aikaa ei saa yhtään nopeammin puhelinpalvelun kautta. Puhelinajanvaraus on tarkoitettu ensisijaisesti heille, jotka eivät voi käyttää nettiajanvarausta, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko kertoo.

Nyt avattaviin ryhmiin kuuluvien lisäksi aikoja rokotuksiin voivat varata edelleen myös kaikki ne, joiden rokotusvuoro on alkanut jo aiemmin Sipoossa.

Tällaisia ryhmiä ovat tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja kaikki sitä vanhemmat (eli vuonna 1951 syntyneet ja sitä vanhemmat, sekä perusterveet että riskiryhmiin kuuluvat) ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat.

Kaikki 65−69-vuotiaat (eli vuosina 1952-1956 syntyneet, sekä perusterveet että riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat).

18−64-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus (ryhmä 2) tai erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä1), (vuosina 1957-2003 syntyneet).

16−17-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä 1, vuonna 2004 syntyneet ja vuonna 2005 syntyneistä ne, jotka ovat jo täyttäneet 16 vuotta).

Rokottaminen etenee Sipoossa tällä hetkellä nopeaan tahtiin. Yli 70-vuotiaista on rokotettu kertaalleen jo yli 90 prosenttia ja 65-69-vuotiaistakin ensimmäisen rokoteannoksen on saanut noin 70 prosenttia. Myös riskiryhmien rokotukset etenevät parhaillaan.

Perusterveen aikuisväestön rokottamiseen siirrytään tämänhetkisen ohjeistuksen mukaan vaiheittain vanhimmista ikäryhmistä alkaen, kun ikääntyneiden lisäksi riskiryhmät ovat saaneet riittävän kattavasti ensimmäisen rokoteannoksen.

Alle 60-vuotiaiden perusterveiden rokottamisen arvioidaan voivan alkaa toukokuun alkupuolella vanhimmasta ikäryhmästä alkaen. Sipoon kunta tiedottaa ajanvarauksen aukeamisesta uusille rokotusryhmille kunnan verkkosivuilla ja myös median kautta.

Rokotusvuorot ja eri rokotusryhmien alustavan rokotusaikataulun näkee kunnan verkkosivuilta osoitteesta www.sipoo.fi/koronarokotukset. Sivulta saa myös lisää tietoa rokotteista, Sipoon rokotuspisteistä ja ajan varaamisesta.

Rokotteista Sipoossa annetaan tällä hetkellä kansallisten ohjeiden mukaisesti Pfizer-Biontechin rokotetta kaikille muille rokotusvuorossa oleville ryhmille paitsi 65-69-vuotiaille, joille annetaan THL:n linjausten mukaisesti AstraZenecan rokotetta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut