Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruisrock, Tuska, nyt myös Provinssi: Katseet siirtyvät ensi vuoteen

Korona peruu muitakin tapahtumia

Tähän mennessä Provinssin lisäksi myös Ruisrock ja Tuska ovat ilmoittaneet peruvansa kesän 2021 tapahtumat.

– Käännämme nyt katseemme tulevaan ja keskitämme energiamme ensi vuoteen. Tottakai taloudellinen kolaus on ensi kesän festarin peruuntuessa merkittävä, mutta ei sellainen, että kenenkään tulisi huolestua Provinssin tulevaisuudesta. Festaritoimistolla on jo tovin ajan työstetty kovalla vauhdilla ensi kesää ja näkymät sen osalta on hyvin lupaavat, kertoo festivaalijohtaja Sami Rumpunen.

Provinssin järjestelyorganisaatio on kuitenkin ehditty varautua henkisesti jo nyt julkistettuun uutiseen.

– Provinssitoimistolla ollaan koettu olevamme jo hiukan pidemmän aikaa tiellä kohti väistämätöntä, joten hiljalleen ollaan keritty jakamaan tätä henkisen iskun vastaanottamista vähän pidemmälle aikavälille. Tietysti peruminen on työryhmälle hyvin harmillista, mutta sitä se on varmasti myös kaikille niille, jotka ehtivät lippunsa ostaa, ensimmäiset jo 2019 syyskuussa. Kovasti toivon, että me yhdessä jaksaisimme odottaa positiivisin mielin maailman ja sen myötä festariporttienkin aukeamista.

Seuraavan kerran Provinssi järjestetään 30.6.–2.7.2022 Seinäjoen Törnävänsaarella.

– Tavoitteemme on tarjota yleisöllemme kaikkien aikojen festivaalikokemus niin myöhemmin julkistettavan musiikki- kuin alueohjelmankin puolesta. Neuvottelut lukuisten artistiorganisaatioiden kanssa ovat parhaillaan käynnissä ja uutisoimme kesän 2022 kiinnityksistä heti niiden vahvistuttua, Rumpunen kertoo.

Viime vuosien tauot ovat mahdollistaneet myös positiivisen kehittämisen ja vapauttanut voimavaroja muuttuvan tapahtumakentän haasteiden vastaanottamiseen.

– Viime vuonna tauko oli monella tapaa vapauttavaakin, varsinkin juuri pitkän aikavälin kehittämistoimenpiteitä ajatellen. Nyt voisi sanoa, että ollaan jo niin pitkällä kohti seuraavaa vuotta. Tässä kohtaa, eli jo 14 kuukautta ennen tapahtumaa meillä on varaa ottaa eteneminen hiukan tavanomaista rauhallisemmassa tahdissa ja astua toviksi kauemmas kesän 2022 toteutuksen suunnittelutyöstä.

Vuodelle 2020 tai 2021 ostetut liput käyvät sellaisenaan vuoden 2022 Provinssissa. Lipun voi halutessaan päivittää tai vaihtaa toiseen lippuun. Lippu on myös mahdollista palauttaa 16.6.2021 mennessä siihen lippukauppaan, josta lippu on ostettu.

Vuoden 2020 tai 2021 festivaalilipulla kesällä 2022 osallistuvat saavat muun muassa erikoisrannekkeen, jolla voi lunastaa Provinssi-viikonlopun aikana erilaisia rahanarvoisia etuja. Kerromme tästä ja muista eduista lisää lähempänä kesän 2022 festivaalia.

– Kaikkia koskevan harmituksen keskellä kiitämme valtavasta määrästä kannustavia viestejä, jotka ovat antaneet meille voimaa näiden poikkeuksellisten kriisiaikojen keskellä.