Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoon Teatteri peruu kesänäytelmänsä – harjoituksetkin olleet jäissä

Tapahtuma-ala on kamppaillut asemastaan korona-Suomessa. Vallitsevan epävarmuuden myötä Sipoon Teatteri joutui kovan päätöksen eteen. Tie kesän osalta nousi pystyyn.

– Tapahtuma-alan toteutuksista kesälle ei ole vieläkään mitään takeita. Kesänäytelmien treenaus aloitetaan perinteisesti helmikuun alussa. Koska olemme harrastajateatteri ja näyttelijöillämme päivätyöt, meillä ei ole mahdollisuuksia tehdä intensiivistä rupeamaa esityksen pystyttämiseksi. Prosessi vaatii aikansa, Etelä-Sipoon Nuorisoseura ry:n Sipoon Teatterin johtokunnan pj Timo Rope harmittelee.

– Näin pitkälle sinnittelimme päätöksen kanssa. Kun rajoitukset ovat estäneet toteuttamasta harjoituksiakaan, jouduimme nöyrtymään. Koko Sipoon Teatteri ja eritoten esitykseen rekrytoidut ovat tilanteesta kovin pahoillaan.

Kesän lipputulojen jäädessä nollille teatteri panostaa syksyyn.

– Vaikka korona koetteleekin rankasti tapahtuma-alaa ja myös teatteriamme, meillä on uusia suunnitelmia sen varalle, kun rajoituksista päästään. Syksyksi on tarkoitus saada esitettäväksi suursatsaus, uusi sipoolaista elämänmuotoa kuvaava Sibbesborgin asemalla -revyy. Uskomme sen olevan merkittävä teatteritapaus Sipoossa, Rope enteilee.