15 kiintiöpakolaista Sipooseen toukokuussa – kunta etsii syyrialaisille lapsiperheille vuokra-asuntoja Nikkilästä

Sipooseen ensi kuussa sijoitettavat kiintiöpakolaiset ovat kotoisin Syyriasta. Kyse on lapsiperheistä. Johanna Erjonsalo

Crista Lassfolk-Feodoroff

Sipoo vastaanottaa 15 kiintiöpakolaista toukokuun loppupuolella, kunta tiedottaa. Kyse on syyrialaisista perheistä, joilla on kouluikäisiä lapsia. Ely-keskus on vahvistanut päätöksen kiintiöpakolaisten saapumisesta Sipooseen.

Sipoon kunnan maahanmuuttajapalvelut ilmoittaa etsivänsä pakolaisperheille parhaillaan Nikkilästä paria asuntoa vuokralle. Vuokralle etsitään asuntoja, joissa on kolme huonetta ja keittiö tai sitä isompia asuntoja.

– Jos sinulla voisi olla vuokrattavana asunto, ota yhteyttä Katarina Alhovuoreen (puh. 050 569 4972, katarina.alhovuori@sipoo.fi) tai Katri Indréniin (puh. 050 475 4164, katri.indren@sipoo.fi), kunta vetoaa sipoolaisiin

Sipoon kunnanvaltuusto on päättänyt, että Sipoo ottaa vastaan 10−15 kiintiöpakolaista vuosittain, mutta ely–keskus ei ole sijoittanut Sipooseen neljään vuoteen, koska Suomen pakolaiskiintiöstä ei ole riittänyt tulijoita Sipooseen. Edellisen kerran kiintiöpakolaisia saapui Sipooseen vuonna 2017, jolloin kunta vastaanotti 16 pakolaista.

Ensimmäiset kiintiöpakolaiset tulivat Sipooseen kertaluonteisella päätöksellä vuonna 1989 Vietnamista. Sen jälkeen kului neljännes vuosisata ennen kuin valtuusto päätti vuonna 2013 Sipoon ottavan kiintiöpakolaisia säännöllisesti.

Sipoon linja oli alunperin vastaanottaa 20–25 pakolaista joka kolmas vuosi. Jo seuraavana vuonna kuntaan saapui 23 iranilaista kiintiöpakolaista.

Suunnitelmat menivät uusiksi vuoden 2015 pakolaiskriisin myötä. Kun Suomeen saapui yllättäen tuhansittain alaikäisiä turvapaikanhakijoita, heitä varten perustettiin Sipooseenkin kolme vastaanottokeskusta ulkopuolisten toimijoiden toimesta.

Kunnanvaltuusto teki silloin päätöksen tarjota kuntapaikan 46:lle alaikäiselle turvapaikanhakijalle.

Vuoden 2020 tammikuussa Sipoossa asui 84 pakolaista Irakista, Afganistanista ja Syyriasta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut