Ravintolat saavat tänään avata ovensa – mutta rajoitusten kera, alkoholin anniskelu loppuu jo iltapäivällä

Kuvituskuva. Pirjo Kamppila
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Kuuden viikon koronasulun jälkeen ravintolat ja kahvilat saavat tänään maanantaina avata ovensa, mutta rajoitetusti.

Avaamisen mahdollistaa valtioneuvoston muuttama asetus, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi. Uusi asetus tulee voimaan tänään.

Uudellamaalla käytössä saa olla kolmasosa asiakaspaikoista ravintoloissa, joissa päätoimiala on alkoholin anniskelu. Alkoholia saa tarjoilla iltapäivällä kello viiteen asti, avoinna ravintola saa olla tunnin pidempään.

Muissa ravintoloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Ruokaravintolat saavat olla auki iltaseitsemään. Ravintoloissa ei saa tanssia eikä laulaa karaokea.

S-ryhmään kuuluva HOK-Elanto tiedottaa, että se avaa ravintoloitaan vaiheittain. Tämän viikon aikana avataan 16 ravintolaa. Koronasulun aikana toimitus- ja take away -ravintoloina toimineet 21 yksikköä avaavat sisätilansa asiakkaille.

– Selvästi alle puolet 81 ravintolastamme avataan. Anniskeluaikojen ja asiakaspaikkojen rajoitukset ovat edelleen kohtuuttoman tiukat etenkin ruokaravintoloille, joten loput ravintolat kannattaa avata vasta sitä mukaa kun rajoituksia lievennetään, HOK-Elannon aluejohtaja Satu Rytkönen toteaa tiedotteessa.

HOK-Elanto kiinnittää tiedotteessaan huomion rajoitusten mielenkiintoiseen yksityiskohtaan. Liikenneasemien yhteydessä olevien ravintoloiden aukioloa ei nimittäin ole rajoitettu. Myöhäisellä illallisella voi siis käydä esimerkiksi Pohjois-Tapiolan Delissä tai Hyvinkään ABC:llä.

Uudenmaan lisäksi samat määräykset ovat voimassa Kanta-Hämeessä, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa, Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla.

Lue lisää: Ravintolasulku poistuu maanantaina – Uudellamaalla ja muilla pahoilla epidemia-alueilla tiukat rajoitukset silti voimassa

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut