Sipoolaisten koronatartunnat kääntyivät laskuun – huhtikuussa alle 30 uutta tapausta

Sipoolaisista vajaat 23 prosenttia on saanut ensimmäisen annoksen koronaa vastaan kehitettyä rokotetta. Kuvituskuva. Marita Itävuori

Ulla Yliherne

Huhtikuun alku näyttää Sipoossa uusien koronavirustartuntojen osalta huomattavasti maltillisemmalta kuin maaliskuun alku.

1.–18. huhtikuuta Sipoossa todettiin 28 uutta laboratoriotestein vahvistettua koronavirustartuntaa. Maaliskuussa vastaavana aikana tartuntoja raportoitiin peräti 43.

Sunnuntaihin 18. huhtikuuta mennessä Sipoossa oli todettu kaiken kaikkiaan 357 koronavirustartuntaa. Luku on koko pandemia-ajalta.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella asuvista 21,7 prosenttia on saanut nyt ensimmäisen koronarokotteen. Luku on 3,3 prosenttiyksikköä enemmän kuin viikko sitten. Toisen rokotteen alueella on saanut 2,1 prosenttia.

Sipoolaisista ensimmäisen annoksen koronarokotetta oli sunnuntaihin 18. huhtikuuta mennessä saanut 22,8 prosenttia kuntalaisista. Toinen annos on annettu 1,7 prosentille sipoolaisista.

Sipoon kunta on tiedottanut laajentavansa koronarokotuksia tällä viikolla koskemaan myös perusterveitä 60–64-vuotiaita sipoolaisia.

Vuosina 1957–1961-syntyneet voivat varata aikoja koronarokotukseen tiistaista 20. huhtikuuta alkaen. Kunnan tiedotteen mukaan perusterveille 60−64-vuotiaille annetaan ainakin tässä vaiheessa Pfizer-Biontechin rokotetta.

Kunta suosittelee rokotusajanvarausta ensisijaisesti netin kautta osoitteessa www.koronarokotusaika.fi

Jos ajanvaraus internetissä ei kuitenkaan ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin kello 9−15.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut