Poliisin viikko Itä-Uudellamaalla: Tulipalo, liikenneonnettomuus ja huimia nopeuksia liikenteessä

Poliisin viikko valvonta- ja hälytystoiminnan kannalta oli varsin kiireinen ja piti sisällään yhteensä vajaa 1900 erilaista poliisitehtävää. Anton Soinne

Viime viikolla Itä-Uudenmaan poliisia työllistivät muun muassa tulipalo, liikenneonnettomuus, huimat nopeudet liikenteessä ja tehtävämäärien kasvu. Lisäksi Rapidon-ryhmän partiot tarkastivat kuluneen viikon aikana useita kansalaisilta tulleita huumausaineisiin liittyviä vihjeitä.

Keravalla sijaitsevassa kerrostalohuoneistossa tapahtui 18.4., sunnuntain vastaisena yönä, tulipalo. Poliisin partio sai tehtävän Keravan Palopolulle noin klo 02.10. yöllä. Paikan päällä oli myös useita pelastuslaitoksen yksiköitä sekä ensihoidon yksikkö.

Pelastuslaitos sai palon rajattua niin, että tulipalo ei päässyt leviämään muihin kerrostalon asuntoihin.

– Tapaus on nyt siirtynyt Itä-Uudenmaan poliisin tutkintaan, ja sitä tukitaan palonsyyn tutkintana. Kyse saattaa poliisi saamien alkutietojen mukaan olla tapaturmasta, kertoo rikoskomisario Krista Vallila.

– Asunnossa ei palon syttymishetkellä ollut paikalla ketään, joten henkilövahingoilta vältyttiin, Vallila jatkaa.

Polkupyöräilijän ja moottoripyörän välinen liikenneonnettomuus

Järvenpäässä Horsmatiellä tapahtui eilen 19.4.2021. noin klo 16.30 polkupyöräilijän ja moottoripyörän välinen liikenneonnettomuus. Onnettomuudessa menehtyi polkupyörää kuljettanut vuonna -36 syntynyt mies.

– Tapausta tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa ja tämänhetkisten tutkinnassa selvinneiden tietojen mukaan onnettomuus tapahtui polkupyöräilijän kääntyessä kulkusuunnassaan vasemmalle ja tapauksessa ei ole viitteitä siitä, että moottoripyöräilijä olisi ajanut ylinopeutta, kertoo rikoskomisario Krista Vallila.

– Tiedotamme onnettomuudesta tarvittaessa lisää tutkinnan edetessä, Vallila jatkaa.

Viikonloppu oli kaikin puolin vilkas liikennepoliisisektorilla. Kelit suosivat tielläliikkujia ja näkyivät myös poliisille kovina nopeuksina. Moottoripyörätkin näkyivät liikenteessä.

Viikonlopun aikana liikennepoliisisektorin partiot mittasivat vajaalle kahdellekymmenelle kuljettajalle nopeuksia, joissa kuljettajien epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

– Yksi näistä tapahtui Vantaalla nelostiellä, missä ajettiin kilpaa ja poliisin tutka mittasi kilpakumppaneille sadankahdenkympin nopeusrajoituksella vauhdiksi 213km/h, kertoo komisario Asko Sartanen.

– Tämän lisäksi vielä kahdellekymmenelle kuljettajalle mitattiin huimia nopeuksia ja heidän epäillään syyllistyneen vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan, Sartanen jatkaa.

Itä-Uudenmaan poliisista osallistuttiin viime viikon keskiviikkona 14.4. myös poliisin valtakunnallisen teeman mukaiseen suojatiesäännön valvontapäivään. Päivän aikana puututtiin kaikkiin havaittuihin liikennerikoksiin ja liikenteen hallinnollisiin rikkomuksiin suojateillä. Pääkaupunkiseudun poliisilaitokset Itä-Uusimaa, Helsinki ja Länsi-Uusimaa tekivät viime viikonloppuna, perjantaina ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välisinä öinä, laaja-alaisen yhteisvalvontaoperaation.

– Operaation seurauksena poliisin haaviin jäi Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella ensimmäisenä yönä neljä kuljettajaa, joiden epäillään syyllistyneen törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kahden kuljettajan vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan. Lisäksi seitsemältä kuljettajalta tarkistettiin maassaolon edellytykset. Toisena yönä poliisin haaviin jäi viisi kuljettajaa, joiden epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kolme kuljettajaa, joiden epäillään syyllistyneen vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan, kertoo Sartanen.

Poliisin viikko valvonta- ja hälytystoiminnan kannalta oli varsin kiireinen ja piti sisällään yhteensä vajaa 1900 erilaista poliisitehtävää. Tehtävämäärien kasvuun vaikutti selvästi aurinkoinen kevätsää, koska määrä oli yli 200 suurempi kuin edellisellä viikolla. Kotihälytystehtävät ovat edelleen korkealla tasolla ja koko viikon aikana niitä oli 215. Kotihälytystehtävät painottuivat viikonloppuun, jonka aikana niitä hoidettiin vajaa 100. Kaikkiaan viikonloppuna, perjantain ja sunnuntain välisenä aikana, poliisilla oli vajaa 800 tehtävää.

– Koronan vaikutukset näkyvät selvästi edelleen poliisitehtävissä. Erilaisten yksilön suojaan liittyvien tehtävien määrä on korkea, niin kuin se on ollut keväästä 2020 lähtien, kertoo komisario Jarmo Ojala.

Yleisten paikkojen pahoinpitelyiden määrä kasvoi viime viikolla ja yhteensä niistä kirjattiin 25 tutkintailmoitusta.

– Lämpimällä säällä on selkeä vaikutus poliisin tehtävämäärien lisääntymiseen erityisesti yleisillä paikoilla ja näin tullee olemaan koko kevään, kesän ja alkusyksyn ajan. Lisäksi ravintoloiden rajoitettu aukeaminen myös tulee lisäämään tehtävien määrää, Ojala jatkaa.

Rapido-ryhmän partiot tarkastivat kuluneen viikon aikana useita kansalaisilta tulleita huumausaineisiin liittyviä vihjeitä. Partiot tarkastivat myös poliisilaitoksen alueella noin 15 ravintolaa koronarajoitusten noudattamisen vuoksi. Tämän lisäksi partiot tekivät viikonloppuna muun muassa nuorisovalvontaa sekä jalkautuivat häiriökohteisiin. Valvontaa suoritettiin koko poliisilaitoksen alueella.

– Nuorison osalta viikonloppu sujui pääosin rauhallisesti. Partiot tapasivat nuoria koulujen pihoista ja esimerkiksi Vantaalta Kuusijärven ympäristöstä. Mäntsälän, Keravan, Pornaisten ja Porvoon alueilla oli nuorison osalta varsin rauhallista. Alaikäisten hallusta löydettiin kuitenkin vähäisiä määriä alkoholia, jotka hävitettiin. Näissä tapauksissa asiasta kirjattiin myös lastensuojeluilmoitukset, kertoo komisario Hanna Kiiskinen.

Useilla ostoskeskuksilla sekä yleisillä paikoilla tavattiin täysi-ikäisiä päihtyneitä henkilöitä, jotka aiheuttivat häiriötä. Partiot poistivat häiriötä aiheuttaneet henkilöt paikalta, mikä rauhoitti tilannetta muun muassa ostokeskusten ja juna-asemien välittömässä läheisyydessä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut