Sipoo etsii tukiperheitä lapsille – mukaan voi ilmoittautua niin sinkku, lapsiperhe kuin "mummola"

Sipoo kunta etsii tukiperheitä erilaisissa elämäntilanteissa eläville lapsille. Kuvituskuva. Arkisto/Sofia Hänninen

Sipoon kunta etsii tukiperheitä erilaisissa elämäntilanteissa eläville lapsille.

– Tuettavan lapsen tai perheen tuen tarpeen taustalla voi olla monenlaisia syitä. Joskus isovanhemmat tai muu sosiaalinen verkosto asuu liian kaukana tai ei ole muutoin läsnä. Vanhemmilla voi olla haasteita jaksamisessa tai perheen elämäntilanne voi olla muuten vaikea. Lapsi voi tarvita henkilökohtaista huomiota tai kaivata toisten lasten seuraa, kunnan tiedotteessa listataan.

Tukiperheessä lapsi käy tarpeen mukaan ennalta sovitun mukaisesti. Kunnan mukaan tämä tarkoittaa yleensä 1–2 yötä kuukaudessa ja joskus, esimerkiksi loma-ajoilla enemmänkin.

Kunnasta kerrotaan, että tukiperheenä voi toimia lapsiperhe, lapseton perhe tai esimerkiksi mummolan kaltainen perhe. Myös yksin asuva voi toimia tukiperheenä.

– Tukiperheeksi ryhtyvältä odotamme, että tukiperheen oma elämäntilanne on vakaa ja perheenjäsenten keskinäiset suhteet ovat kunnossa. Tukiperheeltä toivomme mahdollisuutta sitoutua lapsen ja hänen perheensä tukemiseen vähintään vuoden ajaksi. Tukiperheenä toimiminen edellyttää, että päätös on koko perheen yhteinen, niin aikuisten kuin perheen lasten osalta, kunta kertoo tiedotteessa.

Kaikilta tukiperheeksi ryhtyviltä pyydetään lupa rikostaustan selvittämiseen henkilökohtaisen haastattelun lisäksi.

Sipoon kunta järjestää yhdessä Porvoon kaupungin kanssa ilmaisen tukiperhekoulutuksen touko–kesäkuussa. Koulutus järjestetään Teamsin kautta torstaisin 20.5., 27.5. ja 3.6. kello 17–20.

Kunta toivoo sitovia ilmoittautumisia koulutukseen sunnuntaihin 9. toukokuuta mennessä jeanette.soderberg@sipoo.fi, puh. 040 718 7729 tai nina.klemola@sipoo.fi, puh. 040 191 4472

Samoista yhteystiedoista voi kysyä lisätietoa tukiperhetoiminnasta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut