Tulva-alue osoittautui liian haastavaksi – Myyraksen kiilan kaava haudataan

Sipoo lakkauttaa neljä asemakaava. Kuvituskuva. Ulla Yliherne

Kaavoituspäällikkö Jarkko Lyytinen esittää neljän kaavahankkeen lopettamista vanhentuneina tai muuten toteuttamiskelvottomina.

Unohduksiin joutaa Myyraksen kiila, jonka alueella on vuonna 1986 vahvistettu asemakaava. Lakkautettavan kaavamuutoksen tavoite oli muuttaa kaavatilanne vastaamaan asuinalueen nykyisiä tarpeita.

Kaavamuutoksella haluttiin mahdollistaa lisä- ja täydennysrakentaminen sekä parantaa alueen tieverkostoa ja tutkia viher- ja vapaa-alueiden tarve ja sijoitus. Myyraksen kiilan asemakaava ja sen muutosehdotus oli nähtävillä 7.12.2010 – 7.1.2011.

Sitä vastustettiin paljon ja kritisoitiin eniten lisärakentamisen mahdollistamisesta tulva-alueelle. Vaikka Keravanjoki on ruopattu ja tulvia ei ole enää ollut, alue on silti jokitulvan riskialuetta.

Lyytisen mukaan on osoittautunut ettei kaavahanketta ei ole mahdollista saada eteenpäin tästä syystä.

Kunta on aikeissa lopettaa myös korttelin 3032 asemakaavamuutoksen Suursuolla, Palvelutalo Joenrannan asemakaavamuutoksen Jokipuistossa ja As Oy Sipoonkallion asemakaavamuutoksen. Maankäyttöjaosto esittää kunnanhallitukselle esityksen hyväksymistä.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut