Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkustajamäärän rajoittaminen joukkoliikenteessä päättyy sunnuntaina

Joukkoliikenteen matkustajamäärien rajoitukset päättyvät Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella sunnuntaina 25. huhtikuuta.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom rajoitti maaliskuun lopulla liikennevälineiden suurimman sallitun matkustajamäärän puoleen. Rajoituksen tarkoituksena oli ehkäistä koronavirusepidemian leviämistä liikennevälineissä ja sen perusteena olivat Husin tekemät ilmoitukset.

Terveysviranomaisilta saatujen lausuntojen perusteella rajoitusten jatkaminen ei ole enää laissa edellytetyllä tavalla välttämätöntä, tiedottaa Traficom.

– Liikenteen palveluiden tarjoajat ovat tehneet hyvää työtä liikenteen terveysturvallisuuden parantamiseksi. Suuri kiitos siitä heille ja kaikille matkustajille, jotka omalla toiminnallaan ottavat kanssamatkustajansa huomioon. Vielä on matkaa normaalioloihin, joten on hyvä muistaa, että tartuntatautilaki edellyttää toimijoilta erityisiä toimenpiteitä koronavirustaudin leviämisen estämiseksi kesäkuun loppuun asti, sanoo Traficomin ylijohtaja Jarkko Saarimäki tiedotteessa.

Traficom päättää matkustajarajoitukset myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella.