Villa Sibbeen aukesi ravintola – käytössä sali, jossa A.I.Virtanen nautti Nobel-illallisensa

Suomi Sisters Oy:n siskokset Milla Sohlström ja Elina Suomi pyörittivät jo viime kesänä Cafe Sibben toimintaa ja Villa Sibben majoitusta. Nyt he laajensivat toimintaa ravintolapuolelle takana näkyvään Joensuun Tilan päärakennukseen Villa Sibbeen. Suomi Sisters Oy

Riitta Ketola

Nobelisti A.I. Virtasen kotitaloon, Villa Sibbeen, avattiin perjantaina 23.4. ravintola. Villa Sibbe sijaitsee Joensuun Tilalla Söderkullassa. Villa Sibbessä toimii myös pieni hotelli.

Suomi Sisters Oy:n toimitusjohtaja Elina Suomi kertoo, että he ovat toimineet Sibbessä vuoden verran pyörittäen majoitustoimintaa, mutta nyt oli aika käynnistää ravintolatoiminta Villa Sibbessä.

Ravintolapäällikkönä toimii Esa Paajolahti työparinaan Jacek Piasecki. Heillä kummallakin on takanaan pitkä ura ravintola-alalla.

– Yhdessä heidän kanssaan olemme talven aikana suunnitelleet toimintaa ja nyt olemme valmiita starttaamaan. Esan johdolla Villa Sibben keittiöstä alkaa kantautua tuoreen leivän tuoksu, lounaaksi nautitaan päivän keittoa ja lounaslistan annoksia. Lisäksi meille tulee Á la carte -annoksia, kertoo Elina Suomi.

Hän on mukana toiminnassa yhdessä sisarensa Milla Sohlströmin kanssa.

Työntekijöitä on tällä hetkellä yhteensä kuusi, mutta kesällä määrä on 10-12.

– Meille on tulossa myös Sipoon kesätyösetelin käyttäjiä töihin, kertoo Milla Sohlström.

Työntekijät ovat samat niin ravintolassa kuin rannalla toimivassa Cafe Sibbessäkin.

– Pyrimme siihen, että samaa henkilökuntaa voidaan käyttää siellä missä tarvitaan.

Ravintolasalissa on 30 paikkaa. Lisäksi käytössä on Nobel-sali, jossa on saman verran paikkoja.

– Se on hieno juhlasali, jossa A.I.Virtanen nautti aikoinaan oman Nobel-illallisensa. Nyt, kun ei ole kokouksia ja muita tilaisuuksia niin paljon, niin sekin on avattu ravintolakäyttöön, Milla Sohlström kertoo.

Tällä hetkellä paikoista on koronarajoitusten vuoksi käytössä puolet.

Myös Villa Sibben puutarha on käytössä, sillä sinne avautuu reilu satapaikkainen terassi.

Ravintolan aukioloajat riippuvat koronarajoituksista, mutta nyt aluksi ravintola on auki keskiviikosta sunnuntaihin huhti-toukokuun ajan. Kesällä on tarkoitus pitää ovet auki joka päivä. Toiveena on myös pidentää aukioloaikoja.

Esa Paajolahti, Jacek Piasecki, Milla Sohlström ja Elina Suomi ovat avanneet uuden ravintola Villa Sibben Joensuun Tilalle. Suomi Sisters Oy

Ravintola Villa Sibben sijainti on Elina Suomen mukaan erinomainen, koska Joensuun Tilalla käy paljon väkeä, muun muassa frisbeegolfaajia.

– Tästä tulee erilainen mutta todellakin hieno kesä ja toivottavasti voimme syksyllä jatkaa toiminnan kehittämistä myös tilaus- ja kokoustoimintojen osalta, sanoo ravintolapäällikkö Esa Paajolahti.

Hän toteaa, että ravintola-alan työntekijät ovat kaivanneet töihin vähintään yhtä paljon kuin asiakkaat ovat kaivanneet pääsyä ravintoloihin.

– Villa Sibbessä olen päässyt yhdistämään unelmani eli työskennellä energisessä porukassa sekä avaamaan uudenlaista toimintaa lempiharrastukseni äärelle. Huikeeta on olla avaamassa maailman ensimmäistä frisbeegolfklubia Sibbeen.

Suomi Sisters Oy jatkaa myös rantakahvila Café Sibben toimintaa Joensuun Tilan Satamassa.

– Kahvila on myös päivittynyt, koska meillä ovat olleet nämä kovan luokan ammattilaiset valikoimaa rakentamassa, sanoo Milla Sahlström.

Yksi uutuus tulee olemaan terassille avattava limu- ja jätskibaari.

– Se startataan kun koululaisten loma alkaa.

Jacek Piasecki kertoo, että kahvilan puolella on enemmän grilliruokaa, kuten ranskalaisia, kanakoreja, falafeliä ja hot dogeja.

– Sellaista terassille sopivaa ruokaa. Lisäksi tulee olemaan päivän tai viikon erikoisuuksia. Juomavalikoima pitkälti sama kuin Villassa.

Ravintola Villa Sibbessä lounasta tarjotaan arkisin klo 11-15. Tarjolla on päivän keitto, päivän salaatti ja erilaisia annoksia.

– A la carte -listalla on muun muassa burgereita ja lohikeittoa.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut