Koulut ja lukiot palaavat vapun jälkeen lähiopetukseen – Sipoo purkaa koronarajoituksia ja avaa harrastustiloja

Tyhjät pulpetit ja tuolit täyttyvät jälleen kun Sipoon kouluissa palataan jälleen lähiopetukseen vapun jälkeen. Kuvituskuva. Veera Visuri

Ulla Yliherne

Sipoo purkaa osan asettamistaan koronarajoituksista. Kunta tiedottaa, että se avaa erityisesti lapsiin ja nuoriin kohdistuvia rajoituksia vapun jälkeisellä viikolla.

– Suomessa ja HUS-alueella pandemiatilanne on rauhoittumassa ja Sipoossakin tartuntaluvut ovat laskeneet. Näin ollen katsoimme, että rajoituksia voidaan asteittain alkaa lieventämään, kunnanjohtaja Mikael Grannas sanoo tiedotteessa.

Perusopetuksen luokka-asteet 7.–9. ja toisen asteen opetus siirtyvät maanantaista 3.5. kokonaan lähiopetukseen. Siihen asti ne jatkavat nykyisillä vuoro-opetusjärjestelyillä.

Toisen asteen oppilaitosten, yläkoulujen sekä alakoulujen 6. vuosiluokan oppilaille sekä koulujen koko henkilöstölle jo aiemmin annettu kasvomaskisuositus on edelleen voimassa.

Hyviä uutisia on luvassa myös lasten ja nuorten harrastustoiminnan osalta.

Kunta kertoo tiedotteessaan, että 13–20-vuotiaiden nuorten ulkotiloissa tapahtuvan ryhmäharrastusten ryhmäkokoa nostetaan enintään 50 henkilöön ja enintään 10 henkilön ryhmien harrastustoiminta on jälleen mahdollista kunnan hallinnoimissa sisätiloissa.

Maskisuositus on voimassa kaikessa ryhmäharrastuksessa lukuun ottamatta urheilusuoritusta.

Myös kunnan nuorisotilat Nuorkka ja Pleissi avataan vappuviikonlopun jälkeisenä maanantaina 3. toukokuuta.

– Nuorisotiloissa kävijöiden tulee käyttää kasvomaskia iästä riippumatta, kunnasta muistutetaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut