Sipoo aloittaa 55–59-vuotiaiden rokotukset – ajanvaraus alkaa keskiviikkona

Vuosina 1962 –1966 syntyneet sipoolaiset voivat varata ajan koronarokotukseen keskiviikosta 28. huhtikuuta alkaen. Riitta Ketola

Koronarokotukset laajenevat Sipoossa jälleen uuteen ikäryhmään. Sipoon kunta tiedottaa, että ajanvaraus koronarokotuksiin avataan kaikille 55–59-vuotiaille, eli vuosina 1962–1966 syntyneille sipoolaisille. Ajanvaraus alkaa keskiviikkona 28. huhtikuuta.

Korotusajan voi varata ensisijaisesti internetissä osoitteessa http://www.koronarokotusaika.fi

Jos ajanvaraus internetissä ei kuitenkaan ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin kello 9−15.

Ikäryhmään kuuluvat sipoolaiset rokotetaan Pfizer-Biontechin rokotteella.

THL:n mukaan tiistaihin 27. huhtikuuta mennessä ensimmäisen rokoteannoksen oli saanut noin 25 prosenttia sipoolaisista.

Kunta kertoo tiedotteessa, että yli 70-vuotiaista sipoolaisista on rokotettu kertaalleen jo yli 90 prosenttia ja 65−69-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut noin 80 prosenttia. 60−65-vuotiaista ensimmäisen pistoksen on saanut lähes 40 prosenttia.

Perusterveen aikuisväestön rokottaminen etenee vaiheittain.

Toisen rokoteannoksen on ehtinyt saada kaksi prosenttia sipoolaisista.

– Uusia rokotusryhmiä avataan sen mukaan, minkä verran saamme rokotteita Sipooseen ja miten aktiivisesti jo vuorossa olevat ryhmät varaavat aikoja. Jos rokotusvuorossa olevien ajanvaraukset alkavat vähentyä, avataan ajanvaraus seuraavalle ryhmälle, vaikka edellisen ryhmän rokottaminen olisikin vielä kesken. Näin tehdään, jotta rokotusajat eivät jää käyttämättä. Itä-Uudenmaan eri kunnissa rokotukset ovat keskimääräisesti edenneet samassa tahdissa. Välillä Sipoo on avannut rokotukset uudelle ryhmälle ensin, välillä jokin muu kunta, mutta keskimäärin rokotustahdissa ei ole suuria eroja Sipoon ja naapurikuntien välillä, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko kertoo kunnan tiedotteessa.

Perusterveen aikuisväestön rokottaminen etenee vaiheittain vanhimmasta ikäryhmästä alkaen kohti nuorempia ikäryhmiä. Seuraavan rokotusryhmän, eli 50–55-vuotiaiden, ajanvarauksen arvioidaan alkavan toukokuun alkupuolella.

Lisäksi ajanvaraus avataan 16–17-vuotiaille riskiryhmään 2 kuuluville lähiaikoina, sillä riskiryhmä 2 alaikärajaa on valtakunnallisesti päätetty alentaa.

Heitä rokotetaan nyt

Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja kaikki sitä vanhemmat (eli vuonna 1951 syntyneet ja sitä vanhemmat, sekä perusterveet että riskiryhmiin kuuluvat) ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat. Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti.

Kaikki 60−69-vuotiaat (eli vuosina 1952-1961 syntyneet, sekä perusterveet että riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat). Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti.

Kaikki 55−59-vuotiaat (eli vuosina 1962-1966 syntyneet perusterveet). Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja ke 28.4. alkaen.

18−59-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus (ryhmä 2) tai erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä 1), (vuosina 1962-2003 syntyneet). Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti.

16−17-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä 1, vuonna 2004 syntyneet ja vuonna 2005 syntyneistä ne, jotka ovat jo täyttäneet 16 vuotta). Ryhmään kuuluvat voivat varata aikoja heti.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut