Sipoonrantaan säpinää haluava Marko Haarakangas yrittää nyt yksityisellä tontilla: "Kunnan mailla kehitys on onnettoman hidasta"

Yrittäjä: Marko Haarakangas järjestää liikunnallista toimintaa kotikulmillaan Sipoonrannassa.

Sipoonrantalaiset Marko ja Marianne Haarakangas palkkasivat Outi Ranuan (vas.) ohjaajaksi ulkokuntosalilleen. - Avajaisia vietetään toukokuussa ja sesonki jatkuu syksyyn, kolmikko kertoo. Crista Lassfolk-Feodoroff

Crista Lassfolk-Feodoroff

Sipoonrannan ensimmäiseksi asukkaaksi esittäytyvä yrittäjä Marko Haarakangas kertoo hyviä uutisia. Vuosia paikallaan polkenut alue on saanut uutta pöhinää parinkymmenen omakotitalon ja niiden asukkaiden myötä.

– Heillä on erilainen tekemisen meininki kuin meillä kerrostaloasukkailla. Ilahduttavinta on se, että alueelle on muuttanut paljon lapsia, Haarakangas kertoo vienossa merituulessa, joka puhaltaa hänen juuri perustamassaan ulkokuntosalissa.

Sipoonrannan lapset ovat perustaneet oman kesäkioskin, joka palvelee viikonloppuisin. Crista Lassfolk-Feodoroff

Liikuntalaitteiden ja muutaman treenikontin kupeessa on pikkuruinen kesäkioski, jota pyörittävät Sipoonrannassa asuvat alakoululaiset. Kioskin mainoskyltti on lasten käsiala a ja omiaan tuomaan asiakkaita jo ihan kannustusmielessä.

Marko Haarakankaan omissa suunnitelmissa on tuoda alueelle säpinää liikunnallisella tarjonnalla. Toukokuun aikana hän aikoo elvyttää taannoin perustamansa suplauta-vuokraamon, joka toimi Sipoonrannassa kolme kesää vuosina 2013–2015.

– Lautoja tulee nyt paljon enemmän ja vuokraamme lisäksi perinteisiä surffilautoja, kanootteja ja kajakkeja. Tuohon rantaan tulee vielä rantalentiskenttä ja tähän viereen haluamme perustaa konttikahvilan, Haarakangas esittelee.

Tähän viereen haluamme perustaa konttikahvilan.

Sipoonrannan ulkoliikuntakeskuksen avajaisia vietetään toukokuussa, mutta toimintaa on jo nyt. Kuva: Eija Ranua. Eija Ranua

Paikka ei ole enää Sipoonrannan venelaitureiden läheisyydessä, vaan omakotitalojen keskellä Örnvikintiellä. Tilaa on puolisen hehtaaria ja sen Haarakangas kertoo vuokranneensa Gustaf Söderlingiltä. Kunnan kanssa yhteistyö ulottuu enää lupa-asioihin, joissa riittää neuvoteltavaa.

– Kunnan mailla kehitys on niin onnettoman hidasta, että ehdin varmaan kuolla ennen kuin siellä alkaa tapahtua. Söderling sen sijaan ansaitsisi kruunun päähänsä, Haarakangas naurahtaa.

Örnvikintien konttien osalta näyttää kuitenkin siltä, että lupavaatimukset saadaan täytettyä, koska virkistysalueeksi kaavoitettuun rantaan on lupa rakentaa 50-neliöinen huoltorakennus. Marko Haarakangas, tai hänen vaimonsa Marianne Haarakangas, ei kuitenkaan ole saman yrityksen takana, joka on viime kuukausina vääntänyt konttikahvilan perustamisesta Sipoonrantaan.

– Meillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Me haluamme tehdä yritystoiminnallamme Sipoonrannasta sellaisen paikan, johon voi tulla liikkumaan vaikka koko päiväksi ja osallistua kursseille. Konttikahvilamme olisi oheispalvelu.

Ohjaajaksi on palkattu helsinkiläinen opiskelija Outi Ranua, joka kertoo pyöräilevänsä Sipoonrantaan Itä-Helsingistä. Pyöräily menee alkulämmittelystä ja Ranua toivoo muidenkin hyödyntävän samaa mahdollisuutta.

– Tänne on hyvä tulla treenaamaan matalalla kynnyksellä meren äärelle.

Merelle kolmikko neuvoo suuntaamaan viereisen Karhusaaren kierrokselle. Matkaa kertyy 6,4 kilometriä ja siitä kaksi kolmasosaa on suojaisaa rantaviivaa.

Kunta sanoi "Ei" Sipoonrantaan suunnitellulle kesäkahvilalle – esteeksi nousi alueen turvallisuus

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut