Sähkö- ja automaatioala kiinnosti eniten Sipoon Keudaan hakeneita – "jokaiselle nuorelle on jatkopaikka"

Keudassa jatkuvassa haussa valitaan jo kaksi kolmasosaa hakijoista. Kuvituskuva. Anton Soinne

Tanja-Elina Niemi

Ammatillisiin opintoihin on Keski-Uudellamaalla ollut yhteishaussa hyvin hakijoita. Keudalla hakijoita oli kaikkiaan 4499. Ensisijaisia hakijoita oli 1207 (edellisvuonna 1148).

Keudalla on oppilaitoksia kuudella paikkakunnalla.

Sipoossa hakijoita kiinnosti eniten sähkö- ja automaatioalan perustutkinto. Yhteishaussa oli mahdollista hakea 3 eri perustutkintoon. Hakijoita oli yhteensä 149, joista ensisijaisia 29.

Järvenpään kahdessa toimipisteessä oli mahdollista hakea 14 eri perustutkintoon. Hakijoita oli yhteensä 1427, joista ensisijaisia 360. Sähkö- ja automaatioalan sekä autoalan perustutkintoihin oli eniten hakijoita.

Keravalla eniten hakijoita oli liiketoiminnan sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoihin. Keravan kahdessa toimipisteessä oli 309 ensisijaista hakijaa 9 eri perustutkintoon. Yhteensä hakijoita oli 1216.

Mäntsälän kahdessa toimipisteessä oli mahdollista hakea 10 eri perustutkintoon. Hakijoita oli yhteensä 698, joista ensisijaisia 186. Kiinnostavimmat alat olivat maatalous- sekä rakennusalan perustutkinnot.

Kaikille peruskoulunsa päättäville nuorille on Keudassa jatkopaikka.

Tuusulan kahdessa toimipisteessä kiinnosti eniten media-ala ja kuvallinen ilmaisu sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnot. Viiteen eri perustutkintoon oli hakijoita yhteensä 513, joista ensisijaisia 196.

Nurmijärvellä oli mahdollista hakea 8 eri perustutkintoon. Hakijoita oli yhteensä 496, joista ensisijaisia 131. Eniten hakijoita oli sähkö- ja automaatioalan sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoihin.

Valma-koulutukseen ja perusopetuksen lisäopetukseen Keudan eri toimipisteisiin haki yhteensä 279 opiskelijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 139.

– Kaikille peruskoulunsa päättäville nuorille on Keudassa jatkopaikka, lupaa rehtori Anna Mari Leinonen.

Yhteishaussa valitut Keudan opiskelijat voivat ilmoittautua lukio-opintoihin opiskelemaan kaksoistutkintoa ja perustutkinnon ohella voi useilla aloilla suorittaa ammattikorkeakoulun väyläopintoja.

Jatkuva haku ja sen merkitys näkyy yhteishaun hakijamäärissä: Keudassa jatkuvassa haussa valitaan jo kaksi kolmasosaa hakijoista.

Tiedot yhteishaun tuloksista tulevat julki 17.6.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut