Huoli lasten ja nuorten hyvinvoinnista heräsi Sipoossa – valtuusto haluaa kouluihin erityisiä toimia jo ensi syksyksi

Pandemia on koetellut myös sipoolaisten lasten ja nuorten henkistä hyvinvointia. Terhi Marttinen/Arkisto.

Crista Lassfolk-Feodoroff

Huoli sipoolaisten lasten ja nuorten tilanteesta poiki maanantaina valtuuston hyväksymän toimenpidealoitteen, jonka teki RKP:n valtuustoryhmä sote-valiokunnan pj:n Micaela Römanin (r.) ehdottamana. Aloitteessa esitetään, että sivistystoimi ja sosiaali- ja terveystoimi laativat yhteistyössä pikaisesti suunnitelman siitä, miten koulujen syyslukukauden alkaessa saadaan integroitua opetukseen ohjelma, jolla pyritään ratkaisemaan lasten ja nuorten arjessa olevia ongelmia.

Taustana aloitteelle on pandemia, etäopetus ja lisääntynyt stressi, joka voi aiheuttaa lisää pahoinvointia lasten ja nuorten keskuudessa. Tavoitteena on, että apua on tarjolla heti ongelmien noustessa esiin. Lisäksi toimenpidealoitteessa peräänkuulutetaan pitkäaikaista kriisiapua, joka kasvattaisi jälkikasvun luottamusta aikuisiin ja viranomaisiin. Tavoitteena on myös kasvattaa yhteisöllisyyttä, jonka uskotaan vähentävän ongelmakäyttäytymistä sekä yksilö- että ryhmätasolla.

Micaela Röman kertoo saaneensa idean toimenpidealoitteeseensa valtuuston iltakoulusta, jossa keskusteltiin sipoolaisten lasten ja nuorten tilanteesta.

– Varsinkin lastensuojelun karu kertomus tästä päivästä teki minut hyvin surulliseksi. Siinä missä aikuiset ennen olivat ne, jotka joivat ja käyttivät muita päihteitä ja sen seurauksena siirtyivät väkivallan tekoihin, niin nyt tämä käyttäytyminen toistuu myös lasten ja nuorten keskuudessa, Röman kertoo.

– Perinteisen valtuustoaloitteen sijaan teimme toimenpidealoitteen, koska se etenee nopeammin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut