Oletko rokotusvuorossa, mutta et saa varattua aikaa? Tässä on siihen syy

Moni rokotusvuorossa oleva sipoolainen on joutunut pettymään, koska vapaita rokotusaikoja ei ole tarjolla. arkisto/Johanna Erjonsalo

Crista Lassfolk-Feodoroff

Sipoossa koronarokotukset ovat edenneet tällä viikolla perusterveisiin 55–59-vuotiaisiin. Moni rokotusvuorossa oleva sipoolainen on kuitenkin joutunut pettymään, koska vapaita rokotusaikoja ei ole tarjolla.

Sipoon kunta on useaan otteeseen tiedottanut rokotusten etenevän siinä tahdissa, kun kuntaan saadaan rokotteita. Tilanne ei ole muuttunut.

– Sipoo avaa uusia rokotusryhmiä ja rokotusaikoja sen mukaan minkä verran rokotteita saadaan kuntaan ja miten aktiivisesti menossa olevat ryhmät ovat varanneet aikoja. Sipoossa iäkkäämmät ryhmät ovat rokottautuneet aktiivisesti, sosiaali- ja terveysjohtaja Leena Kokko ja johtava lääkäri Anders Mickos päivittävät tilannetta Sipoon Sanomille perjantaina.

– Kaikki Sipooseen saadut rokotteet on pistetty ja rokottajiakin on ollut tarpeeksi saatuihin rokotemääriin nähden. Aikoja ei ole enempää kuin mitä rokotteita saadaan. Ymmärrämme, että kärsivällisyyttä koetellaan omaa vuoroa odotellessa.

Kunta ilmoitti jo talvella varautuvansa rokottamaan sipoolaisia myös iltaisin ja viikonloppuisin, kunhan rokotteita saadaan lisää. Ilta-aikoja on tarjottu jo nyt, mutta viikonloppuaikoja ei olla vielä otettu käyttöön.

– Jatkossa, kun toivottavasti viikoittaiset kuntaan saatavat rokotemäärät lisääntyvät, rokotukset laajennetaan myös viikonloppuihin, Kokko ja Mickos kertovat.

Sipoolaisten kärsivällisyyttä on koetellut myös se, että monissa naapurikunnissa rokotukset etenevät Sipoota vauhdikkaammin. Esimerkiksi naapurikunnassamme Vantaalla rokotetaan jo 40-vuotiaita.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut