Sipoon kirjastot avataan ensi maanantaina – Söderkullan omatoimikirjasto pysyy vielä suljettuna

Kirjastopalvelupäällikkö Lea Kuusirati muistuttaa varotoimien tärkeydestä, kun kirjastot taas avataan ensi viikolla. Ulla Yliherne

Sipoon kirjastot avataan asioinnille ja rajatulle oleskelulle maanantaista 10. toukokuuta alkaen, kunta tiedottaa. Ensi viikon maanantaista alkane kirjastoihin pääsee Sipoossa muutoinkin kuin noutamaan varattua aineistoa.

Kunta on päättänyt purkaa kirjastoa ja kunnan muita vastaavia julkisia sisätiloja koskevia koronarajoituksia. Ryhmävierailut, -tapaamiset tai -tilaisuudet eivät edelleenkään ole sallittuja, mutta 10. toukokuuta alkaen kirjastojen tiloissa voi jälleen käydä asioimassa ja tutkimassa aineistoa.

– Asiakkaat ovat ensi maanantaista alkaen taas tervetulleita tukimaan valikoimaa, lukemaan lehtiä ja nauttimaan muutenkin kirjaston tarjoamista palveluista paikan päällä. Pyydämme kuitenkin, että kirjastossa käydessä noudatetaan turvavälejä, huolehditaan käsihygieniasta ja käytetään kasvomaskia, kirjastopalvelupäällikkö Lea Kuusirati sanoo tiedotteessa.

Omatoimikirjasto pysyy vielä suljettuna, mutta Söderkullan kirjastossa otetaan kuitenkin käyttöön itsepalveluajat arkiaamuisin kello 7–10.

Epidemiatilanne on kunnan mukaan mahdollistanut, että koronaviruksen leviämisen estämiseksi asetettuja rajoituksia ja suosituksia on voitu alkaa purkaa asteittain Sipoossa. Kunta aloitti rajoitusten purkamisen lapsia ja nuoria koskevista rajoituksista, kun tänään maanantaina 3.5. alkaen perusopetuksen luokka-asteet 7–9. ja lukiot siirtyivät takaisin lähiopetukseen. Samalla lievennettiin lasten ja nuorten harrastuksia koskevia rajoituksia.

– Epidemiatilanne vaikuttaa rauhoittuvan Suomessa ja HUS-alueella. Seuraamme epidemiatilannetta tarkasti ja puramme rajoituksia asteittain lisää loppukevään ja alkukesän aikana, jos vain epidemiatilanne sen mahdollistaa, kunnanjohtaja Mikael Grannas kertoo tiedotteessa.

Puramme rajoituksia asteittain lisää.

Kirjastojen aukioloajat 10.5. alkaen

Helatorstain vuoksi kirjastot sulkevat poikkeuksellisesti ovensa 12.5. jo klo 16.00 ja kirjastot ovat suljettuna kokonaan 13.5.

Pääkirjasto (Pohjoinen koulutie 2)

Palveluajat ma–to 9–20 ja pe–la 9–16. Kirjasto on sunnuntaisin suljettu.

Söderkullan kirjasto (Amiraalintie 2)

Itsepalveluajat ma–pe 7–10

Palveluajat ma–ke 10–20 ja to–pe 10–16. Kirjasto on viikonloppuisin suljettu.

Rajoituksia puretaan asteittain epidemiatilanteen mukaisesti

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut