Sipoolaista taidetta voi nyt vuokrata vaikka kotisohvalla istuen – Vuosittainen teosvälitys siirtyi kokonaan verkkoon

Sipoon taidelainaamon vuosittainen teosvälitystapahtuma järjestetään tänä vuonna kokonaan verkossa.

Sipoon Taiteilijat kertoo tiedotteessaan, että taidelainaamon kevättalvella uudistuneeseen nettitaidelainaamoon on koottu erillinen kokoelma uusia ja tai muutoin ennennäkemättömiä teoksia yhdistyksen taiteilijoilta. Teosvälityksen kokoelma löytyy etusivulta osoitteessa: t aidelainaamo.sipoontaiteilijat.fi Teosvälitys 2021 -otsikon alla.

Teosvälitys on käynnissä koko toukokuun ajan.

Taidelainaamosta voi vuokrata tai ostaa taidetta paikallisista taiteilijoista. Vuokra on 20, 40 tai 60 euroa kuukaudessa.

– Jos teoksen haluaa omaksi, vuokraa maksetaan kunnes teoksen kokonaishinta on maksettu, yhdistys kertoo tiedotteessa.

Sipoon taidelainaamossa on tällä hetkellä vajaa 300 teosta noin 50 taiteilijalta. Tekniikat vaihtelevat maalauksesta ja taidegrafiikasta, veistoksiin ja reliefeihin.

– Taidelainaamo on matalan kynnyksen taidekauppa ja edistää samalla taiteilijoiden toimeentuloa.

Sipoon taidelainaamon fyysiset toimipisteet ovat edelleen Artborg 35, Nikkilässä ja Söderkullan kirjastossa.

Kirjasto on suljettu kävijöiltä vielä maanantaihin 10. toukokuuta saakka, joten siellä olevat teokset ovat nyt nähtävissä vain nettitaidelainaamossa. Artborgin taidelainaamo on auki keskiviikkoisin kello 12–16 ja to–pe kello 16-20.

Sipoon taiteilijat ry perusti taidelainaamon 2009 ja ylläpitää sitä edelleen. Syksyllä 2019 yhdistys palkkasi näyttelykoordinaattorin ja Artborigin toimipisteen aukioloajat laajennettiin. Taidelainaamon toimintaa tukee Sipoon kunta, Sipoon Säästöpankkisäätiö ja Svenska Kulturfonden.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut