Sipoonkorven sukkulabussi odottaa vielä matkustajaryntäystä – liikennöitsijä näkee hiljaisuudelle monta syytä

Vapaa-aika: Ulkoilijat eivät ole vielä löytäneet Sipoonkorven bussilinjaa.

Rune Packalénin johtama kuljetusyhtiö liikennöi Sipoonkorpeen sukkulabussilla toukokuussa neljästi viikossa. Arkistokuva. Crista Lassfolk-Feodoroff

Mia Lindström

Sipoonkorven kansallispuistoon suuntaavan hop-on, hop-off -sukkulabussilinjan suosio on ollut alkuun vaisua.

– Matkustajia ei ole tungokseen asti, puhutaan muutamista päivässä, toteaa bussilinjaa operoivan sipoolaisen Packalén Busin toimitusjohtaja Rune Packalén.

Hän näkee alun hiljaisuudelle monta syytä.

Liikennöinti kansallispuistoon alkoi maaliskuun lopussa korona-aikana. Tuolloin puhuttiin pääkaupunkiseudun liikkumisrajoituksista ja muista uusista toimenpiteistä. Tämä näkyi matkustajamäärissä.

Kansallispuistoon suuntaavat ulkoilijat odottavat tietysti myös optimaalista ulkoilusäätä.

– Myös sää vaikuttaa aina matkustajamääriin. Aurinkoisena viikonloppuna matkustajia on enemmän, hän muistuttaa.

Maalis–huhtikuusssa Sipoonkorvessa oli paikoin lumista ja jäistä. Packalén ennustaakin matkustajamäärien toukokuussa kasvavan, kun luonto herää kevääseen.

Sipoonkorvessa kävi viime vuonna reilut 200 000 retkeilijää, mikä on 85 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Arkisto/Riitta Ketola

Sukkulabussi kulkee toukokuussa neljänä päivänä viikossa, torstaista sunnuntaihin Nikkilästä sekä Tikkurilasta Sipoonkorven kansallispuistoon ja takaisin. Pysäkkejä on kaikkiaan 12.

– Eniten kyytiin tullaan Tikkurilan asemalta ja myös Kuusijärveltä. Tyypillisesti pois jäädään Byabäckenin tai Bakurskärrin kohdalla, hän kertoo.

Packalén on neuvottelemassa Vantaan kaupungin ja Sipoon kunnan kanssa kesän aikatauluista. On mahdollista, että aikatauluja laajennetaan retkeilysesongin vilkastuessa. Työn alla on myös reittikartta metsään menemisen helpottamiseksi.

Tarkat ajopäivät ja aikataulut yritys päivittää muun muassa Facebook-sivulle (Sipoonkorpi Hop on Hop Off Sibbo Storskog).

Korona-rajoitukset on huomioitu hop-on, hop-off -bussin toiminnassa. Bussissa joka toinen penkkirivi on käytössä ja käsidesiä tarjolla. Matkustajille suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä. Matkaliput voi ostaa bussista joko käteisellä, pankkikortilla tai Mobile Payllä.

Lue myös: Sukkulabussi Sipoonkorpeen ajaa ensimmäisen vuoronsa 29.3. – tässä ovat hinnat, pysäkit ja aikataulut

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut