50–54-vuotiaat sipoolaiset ovat ensi viikolla vuorossa koronarokotuksissa – 45–49-vuotiaat joutuvat odottamaan toukokuun loppuun

Alle 40-vuotiaiden sipoolaisten koronarokotuksista ei tässä vaiheessa anneta edes arvioita. arkisto/Johanna Erjonsalo

Koronarokotusten ajanvaraus avataan perusterveille 50−54-vuotiaille Sipoossa maanantaina 10.5. kello 18, tiedottaa Sipoon kunta. Aikoja koronarokotukseen pääsevät varaamaan uutena ryhmänä vuosina 1967−1971 syntyneet, myös perusterveet kuntalaiset.

Ajanvaraus tehdään nettipalvelussa tai puhelimitse. Kunta suosittelee varaamaan ajan internetissä osoitteesta www.koronarokotusaika.fi.

Ajanvaraus on nopeinta ja helpointa tehdä verkkopalvelussa. Jos ajanvaraus internetissä ei kuitenkaan ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin klo 9−15.

– Jos vapaita aikoja ei nettiajanvarauksessa ole saatavilla, kannattaa kokeilla ajanvarausta uudelleen esimerkiksi parin päivän päästä. Voimme avata vain sen verran aikoja varattavaksi kuin saamme Sipooseen rokotteita. Nyt avattava ikäryhmä on Sipoossa suuri. Ajanvaraus avautuu lähes 1 500 ihmiselle, joten kaikille heille ei ole mahdollista antaa aikoja heti lähipäiville, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko kertoo tiedotteessa.

45−49-vuotiaiden rokotusten arvioidaan alkavan Sipoossa toukokuun lopussa. Arvio perustuu nyt saatavien rokotemäärien ja rokotusvuorossa olevien ryhmien kokoon.

– Nyt avattavien 50−54-vuotiaiden lisäksi toukokuussa rokotteita menee kaikkein ikääntyneimpien tehosterokotuksiin. Aikoja ei voida antaa sen enempää kuin rokotuksiakaan saadaan. Eri kunnat saavat rokotteita eri määriä ja rokotemäärät riippuvat esimerkiksi siitä, kuinka paljon kunnassa on ikääntynyttä väestöä, Kokko kertoo.

– Rokotusvuorojen etenemiseen vaikuttaa paljon myös se, että Sipoossa iäkkäämmät ja jo vuorossa olevat ryhmät ovat rokottautuneet aktiivisemmin kuin esimerkiksi joissakin muissa kunnissa

Sipoolaisista ensimmäisen rokoteannoksen on ehtinyt saada 30,4 prosenttia ja tehosteannoksen on saanut 3,3 prosenttia sipoolaisista. Yli 70-vuotiaista on rokotettu kertaalleen yli 90 prosenttia ja 65–69-vuotiaistakin ensimmäisen rokoteannoksen on saanut jo yli 80 prosenttia.

Alle 40-vuotiaiden rokotuksista ei tässä vaiheessa anneta edes arvioita.

– Toistaiseksi kunta ei ole vielä saanut tietoja siitä, minkä verran rokotteita saadaan Sipooseen kesäkuussa. Alle 40-vuotiaiden osalta alustavat arviot rokottamisen aloitusajankohdasta tehdään, kun saamme tietoa kesäkuun rokotemääristä. Arvauksia ja siten vääriä lupauksia emme halua tehdä, Kokko sanoo.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut