Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tyhjiä huumepakkauksia löytyy Sipoon koulukeskusten alueilta: bentsodiatsepiinia, kannabista ja silmätippoja

Sipoon Sanomien saamien tietojen mukaan Nikkilän Sydämen pihalta löytyi vapun jälkeisenä maanantaiaamuna tyhjiä lääkepakkauksia, joissa on ollut arviolta 24 kappaletta huumaustarkoitukseen yleisesti käytettäviä ja bentsodiatsepiinia sisältäviä rauhoittavia Xanor-tabletteja.

Lisäksi koulukeskuksen pihasta oli löytynyt kaksi tyhjää silmätippapipettiä. Silmätipoilla on tainnuttava vaikutus, jos niitä esimerkiksi sekoitetaan juomaan. Suomessa tunnetaan useita raiskaustapauksia, joissa uhri on tainnutettu silmätipoilla.

Sipoon nuorisopalvelupäällikkö Mia Liljeberg kertoo tyhjiä huumepakkauksia löytyneen koulujen alueilta jo muutaman kuukauden ajan, kun nuorisotyöntekijät ovat jalkautuneet kentälle nuorisotalojen ollessa kiinni. Liljebergin mukaan pakkauksia on löytynyt pääasiassa Söderkullan vanhan koulukeskuksen Opintien pihalta.

– Kannabista sisältäneitä pusseja on löytynyt pelkästään sieltä yli kolmekymmentä, joten joku siellä on poltellut ihan kunnolla, Liljeberg sanoo.

– On huumeita ollut Sipoon nuorison keskuudessa jo pitkään, mutta tänä keväänä näitä pakkauksia on nyt löytynyt huomattavan paljon, kun olemme kulkeneet kaduilla enemmän.

Nuorisopalvelupäällikön mukaan poliisi on lisännyt partiointiaan koulujen läheisyydessä sekä Söderkullassa että Nikkilässä.