Nuotiota ei saa tehdä mihin tahansa – Sipoonkorven kansallispuistosta purettiin viikonloppuna 170 laitonta tulipaikkaa

Sipoonkorven kansallispuistosta löytyy monta tulipaikkaa, muun muassa Storträskin rannalla. Arkisto/Aki Saranen

Talkoolaiset purkivat Sipoonkorven kansallispuistossa lauantaina noin 170 laitonta tulipaikkaa, kertoo WWF Suomi tiedotteessaan.

Laiton tulipaikka on vaikkapa väärään paikkaan kasattu nuotiorinki tai maahan palanut mustunut kohta, jossa on tulenteon jäänteitä.

Lue myös: Luontokohteet ovat säilyneet Vantaalla ilman hulinointia – toista on Nuuksiossa, jossa metsistä tuli bilepaikkoja

Laittomat tulipaikat kuluttavat luontoa. Ja kun seuraava retkeilijä huomaa tulipaikan, saattaa hän tehdä tulet samaan, laittomaan, paikkaan.

Sipoonkorvessa on useita Metsähallituksen ylläpitämiä virallisia tulipaikkoja. Niiden yhteydestä löytyy myös puuvaja ja usein kuivakäymälä.

Metsähallituksen ja WWF:n talkoisiin osallistui 16 talkooryhmää.

Lue myös: Ulkoilijat eivät ole vielä löytäneet Sipoonkorpeen vievän uuden bussilinjan kyytiin – liikennöitsijä uskoo kuitenkin kasvuun, kunhan kevät etenee

Viime syksynä vastaavanlaiset talkoot järjestettiin Nuuksiossa. Tuolloin talkoolaiset löysivät 350 laitonta tulipaikkaa.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut