Aloite: Etäkoululaisille saatava vapaaehtoista lisäopetusta

Neljän valtuutetun allekirjoittama aloite ottaa kantaa etäkouluajan oppimistasoon. Kuvituskuva. Päivi Konttinen

Ulla Yliherne

Sipoon kouluissa tulisi antaa vapaaehtoista lisäopetusta koululaisille, jotka ovat koronaviruksen takia olleet etäkoulussa. Näin etäkoulun aiheuttamia oppimistuloksiin kohdistuvia vaikutuksia voitaisiin lieventää.

Näin vaaditaan valtuustoaloitteessa, jonka on laatinut kristillisdemokraattien valtuutettu Tiina Sinkkonen.

– Koska koronan takia koululaiset ovat joutuneet opiskelemaan etäyhteyksien varassa, on syntynyt aito huoli oppimistuloksista ja siitä, että osa oppilaista putoaa pois asetetuista tavoitteista, Sinkkonen perustelee aloitteessaan.

Maaliskuussa jätetyn valtuustoaloitteen ovat allekirjoittaneet Sinkkosen lisäksi Juha Kytö (kok.), Juha Huotari (sd.) ja Hannu Maliniemi (kesk.).

Opetuspäällikkö Riikka Strandströmin laatimassa vastauksessa todetaan, että Sipoon kunta on jo hakenut ja saanut kolmea erilaista valtionavustusta oppimistulosten tasoittamiseksi. Saatu avustussumma on yhteensä 394 000 euroa. Strandströmin mukaan rahat on jaettu varhaiskasvatukseen, esi- ja perusopetukseen sekä lukiokoulutukseen oppilasmäärän ja tuen tarpeen mukaisesti.

– Rahoitus mahdollistaa pienryhmäopetuksen sekä muun tukitoiminnan järjestämisen, opetuspäällikön vastauksessa todetaan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut