Padelia pelataan pian golfin kupeessa – Sipoon ensimmäisten ulkokenttien rakentaminen on jo pitkällä

Nevas Golfin toiminnanjohtaja Henri Nissinen kertoo padel-kenttien rakentuvan golfkeskuksen parkkipaikkojen viereen. Ulla Yliherne

Ulla Yliherne

Hyviä uutisia padelin ystäville. Sipooseen on rakentumassa kaksi padel-kenttään, joilla on tarkoitus päästä pelaamaan jo kesäkuun toisella viikolla.

Sipoon ensimmäiset ulkopadelkentät rakentuvat Nevas Golfin yhteyteen.

Hankkeen taustalta löytyy tänä vuonna toimintansa aloittanut Superpadel Oy, joka paitsi rakennuttaa ja rahoittaa kentät, jatkossa myös hoitaa pelivaraukset nettisivujensa kautta.

– Padelista on tullut valtavan suosittu laji, mutta tällä hetkellä harrastajamäärän kasvun esteenä on harrastuspaikkojen vähäisyys. Jo olemassa olevat pelikentät ovat hyvin ruuhkautuneita, Superpadelin toimitusjohtaja Jari Koski kertoo.

Kosken johtaman yrityksen tarkoituksena on kasvattaa padelin harrastuspaikkojen määrää, rakennuttamalla uusia kenttiä ainakin alkuvaiheessa golfkenttien yhteyteen.

– Olemme allekirjoittaneet yhteistyösopimukset myös Espooseen ja Raumalle, mutta Sipoon Nevas on ensimmäinen, jonne saimme toimintaluvat ja jossa kuokka on jo päästy iskemään maahan, Koski sanoo.

Idea oli erinomainen, koska meiltä löytyy jo muu infra.

Nevas Golfin toiminnanjohtaja Henri Nissinen on tyytyväinen siihen, miten nopeasti idea on toteutumassa.

– Superpadelin väki otti maaliskuussa yhteyttä ja tarjosivat tällaista uutta toiminta-ajatusta meille. Idea oli erinomainen, koska meiltä löytyy jo muu infra harrastamista varten, kuten saunat, suihkut ja ravintola, Nissinen listaa.

Uusien pelikenttien paikka tulee olemaan golfkeskuksen klubirakennuksen parkkipaikkojen vieressä. Rakennustyöt päästiin aloittamaan viime viikolla.

– Yhden kentän koko tulee tulemaan 10x20 metriä, Nissinen sanoo.

Padel-kenttien rakentamisen yhteydessä golfkeskuksen hiekkaparkki saa uuden asfalttipäällysteen.

– Asfaltoinnin myötä saamme myös merkityt pysäköintiruudut, joten parkkikapasiteettimme tulee säilymään ennallaan, Nissinen kertoo.

Sipooseen on rakentumassa myös sisäharrastustilat padelin pelaamiseen. Söderkullaan Hiekkamäentielle rakennettava padel-halli on tarkoitus avata vuoden 2021 loppupuolella.

Lue myös: Sipooseen tulossa oma padel-halli – pelaamaan pääsee ehkä jo syksyllä

Lue myös: Sipoolainen yrittäjäpariskunta hullaantui padelista – tutustuttavat nyt muita maailmalla suositun mailapelin saloihin

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut