Sipoo saa 900 koronarokotetta joka viikko – ajanvarauksessa tilanne elää

Sipooseen saatavat rokotteet pistetään viikon sisällä. Tiina Örn

Crista Lassfolk-Feodoroff

Koronarokotusten hidas eteneminen Sipoossa koettelee kuntalaisten kärsivällisyyttä. Kunta kuitenkin rokottaa sipoolaisia siinä tahdissa, kun rokotteita Sipooseen saadaan.

Sipoolaisten rokotukset ovat edenneet nyt perusterveiden ikäryhmään 50–54-vuotiaat, jonka lisäksi ikäihmisten ja riskiryhmäläisten vahvisterokotukset ovat käynnissä.

– Sipoo saa tällä hetkellä noin 900 rokotetta viikossa, näistä noin 300 rokotetta joudutaan antamaan toisena annoksena ja 600 jää annettavaksi ensimmäisenä annoksena; sosiaali- ja terveysjohtaja Leena Kokko päivittää tilannetta.

Sipoo saa rokotteita samoin perustein kuin muutkin kunnat. Leena Kokko kertoo, että rokotteet jaetaan kuntiin tällä hetkellä suhteessa 16–69 vuotiaiden väestömäärään.

– Esimerkiksi maanantaina 10.5. avattu uusi ikäryhmä 50–54-vuotiaat käsittää noin 1 900 sipoolaista eli se on melko suuri ikäryhmä. Osa tästä ikäryhmästä on toki saanut rokotuksen riskiryhmärokotuksena tai työtehtävänsä kautta, Kokko sanoo.

Sipoossa uusia aikoja koronarokotuksiin avataan yhtä paljoin kuin kunnalle on ilmoitettu rokotteita saapuvan.

Leena Kokko kertoo, että joskus kuitenkin käy niin, että ennakkoilmoituksesta poiketen annoksia tuleekin hieman enemmän, jolloin aikoja voidaan avata lisää ja siksi varausajankohdat vaihtelevat.

– Kaikki kuntaan saapuneet rokotteet on viikon aikana annettu ja rokottajia on rokotemäärään nähden tarpeeksi. Toimintaa laajennetaan saatavien rokotemäärien mukaisesti, Kokko sanoo.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut