Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronaan viime vuonna kuolleista yhdeksän kymmenestä oli yli 70-vuotias – Alle 50-vuotiaita kuoli kahdeksan

Joka sadas kuolema viime vuonna Suomessa oli koronavirustaudin aiheuttama.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan kuolleita oli viime vuonna yhteensä 55 500, joista covid-19 -virusinfektioon menehtyi 534 henkeä. Lisäksi covid-19 oli mukana vaikuttamassa 68 henkilön kuolemaan muuna kuin tilaston peruskuolemansyynä.

Koronaan kuolleista yhdeksän kymmenestä oli yli 70-vuotias. Heistä joka neljäs oli täyttänyt 90 vuotta.

Tilastokeskuksen mukaan koronavirustautiin kuolleiden mediaani-ikä oli 84, kun kaikkien kuolleiden mediaani-ikä oli 81.

Covid-19 -tautiin kuolleissa ei ollut ennakkotietojen mukaan alle 20-vuotiaita, 20-49 -vuotiaita oli kahdeksan, 50-59-vuotiaita oli 17 ja 60-69-vuotiaita oli 35.

Vaikka koronaan kuoli suunnilleen yhtä paljon miehiä ja naisia, alle 70-vuotiaissa miesten osuus oli huomattavasti suurempi. Useampi kuin neljä viidestä alle 70-vuotiaana kuolleesta oli mies.

Ulkomaalaistaustaisten osuus koronaan kuolleista oli pieni, viisi prosenttia. Kaikkien kuolleiden kohdalla ulkomaalaistaustaisten osuus on kaksi prosenttia.

Alle 70-vuotiaana koronaan kuolleista kuitenkin 20 prosenttia oli ulkomaalaistaustaisia, vaikka kaikista alle 70 vuoden iässä kuolleista ulkomaalaistaustaisia oli vain neljä prosenttia.

Kesällä koronan aiheuttamia kuolemia oli vain muutamia. Kuolet ajoittuivat lähinnä kevääseen ja loppuvuoteen. Eniten kuolemia oli vuosi sitten huhtikuussa, lähes 200.

Joulukuussa koronkuolemia tilastoitiin toiseksi eniten, yli 140. Joulukuun luku kuitenkin vielä täydentyy, sillä osa kuolintodistuksista puuttuu yhä.

Tilastokeskus saa kuolemansyytiedot lääkäreiden kirjoittamista kuolintodistuksista. Niiden pohjalta muodostetaan kansainvälisesti vertailukelpoinen kuolemansyytilasto.