Näin Sipoo purkaa nyt rajoitustoimiaan – muutoksia harrastuksiin, osallistujamääriin ja yksityistilaisuuksiin

Sipoon kunta tiedottaa laajentavansa koronavirusrajoitusten purkamista asteittain. Toukokuun 24. alkaen aikuisten ryhmäharrastukset sallitaan kunnan hallinnoimissa ulkotiloissa. Samaan aikaan lapsille sisätiloissa järjestettävissä ryhmäharrastuksissa nostetaan enimmäisryhmäkokoa.

Lasten ja nuorten harrastuksissa kilpailutoiminta ulkona sallitaan heti.

Yli 20-vuotiaiden aikuisten ryhmäharrastuksia voi järjestää kunnan hallinnoimissa ulkotiloissa 24.5. alkaen korkeintaan kymmenen osallistujan ryhmissä ja turvallisuusohjeita noudattaen.

Ryhmäharrastuksissa tulee käyttää kasvomaskia aina muutoin kuin urheilusuorituksen aikana. Harrastuksessa tulee pyrkiä välttämään lähikontakteja, mutta pelinomainen harjoittelu on sallittua. Läsnäolijat tulee kirjata ylös, kunta tiedottaa. Tarkemmat turvallisuusohjeet on kerrottu kunnan verkkosivuilla rajoituksista ja suosituksista kohdassa ”harrastukset”.

Maanantaista 24.5. alkaen nostetaan myös lasten harrastuksissa sisätiloissa sallittua enimmäisryhmäkokoa. 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien lasten harrastuksissa sisätiloissa saa olla korkeintaan 20 osallistujaa ryhmässä 24.5. alkaen. Aiempi rajoitus on ollut 10 osallistujaa.

Lisäksi lasten ja nuorten harrastuksiin liittyvä kilpailutoiminta ulkona mahdollistetaan heti rajoitetusti vuonna 2001 syntyneille ja tätä nuoremmille. Toiminnassa on noudatettava harrastustoiminnan terveysturvallisuusohjeita. Kisojen yleisöä koskevat aluehallintoviraston päätökset on huomioitava yleisötilaisuuksien osanottajamäärästä.

Lisäksi kunta suosittelee, että yksityistilaisuudet rajoitettaisiin enintään kuuteen henkilöön toistaiseksi. Aiempi suositus oli, ettei yksityistilaisuuksia, mukaan lukien perhetapahtumat, järjestettäisi lainkaan. Uusi suositus on voimassa heti.

Kaikki Sipoossa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset ovat luettavissa kunnan verkkosivuilta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut