Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VR:n uudella lomalipulla voi matkustaa rajattomasti lähi- ja kaukojunissa, tulee myyntiin tänään

VR tuo tänään keskiviikkona myyntiin uuden lipputyypin, jolla voi matkustaa rajattomasti lähi- ja kaukojunissa.

Uusi tuote on lomalippu ja sen kestoksi valitaan viisi, seitsemän tai yhdeksän päivää, joiden aikana saa matkustaa VR:n lähi- ja kaukojunissa rajattomasti.

Aikuisten lomalipun hinnat ovat 119, 139 ja 159 euroa. Opiskelijat, eläkeläiset, asevelvolliset ja lapset saavat normaalit alennukset.

Lomalippu on myynnissä 8. elokuuta saakka ja sillä voi matkustaa kesäkuun alusta elokuun loppuun. Matka varataan VR Matkalla -sovelluksessa.

VR:n asiakaskyselyn mukaan yli 60 prosenttia aikoo matkustaa tänä kesänä kotimaassa enemmän kuin aiemmin ja noin 40 prosenttia haluaisi matkustaa Suomea kierrellen.

– Olemme saaneet paljon toiveita lipusta, joka mahdollistaisi spontaanin matkustelun kotimaassa. Uusi lipputyyppimme lomalippu vastaa tähän tarpeeseen. Lomalipun voi ostaa, vaikka ei edes tietäisi, minne aikoo matkustaa, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola tiedotteessa.

Simola uskoo, että lomalippu ei jää vain tämän kesän kokeiluksi.

Lomalippu muistuttaa Interrail-lippua, jolla voi matkustaa raiteita pitkin ympäri Eurooppaa. VR tiedottaa, että lomalipulla oman reitin voi suunnitella vapaasti kotimaassa samaan tapaan kuin kansainvälisessä versiossa.

Lomalipun lisäksi VR on laskenut hintoja tietyillä reiteillä, muun muassa Helsingin ja Jyväskylän ja Helsingin ja Turun välisille reiteille.

– Haluamme tehdä kotimaan matkailusta kaikille mahdollista, Simola sanoo.

VR teki viime joulukuussa kyselyn kesän vapaa-ajan matkustamisesta. Vastaajia oli noin tuhat.