Maanantaina on 45–49-vuotiaiden vuoro – ajanvaraus koronarokotuksiin alkaa

Nyt avattavaan ryhmään kuuluvien lisäksi aikoja rokotuksiin voivat varata edelleen myös kaikki ne, joiden rokotusvuoro on alkanut jo aiemmin Sipoossa. Riitta Ketola

Ulla Yliherne

Sipoo laajentaa koronarokotuksia uudelle ikäryhmälle. Maanantaista 24. toukokuuta alkaen 45–49-vuotiaat eli vuosina 1972–1976 syntyneet sipoolaiset voivat varata aikoja koronarokotukseen. Ajanvaraus alkaa kello 18.

Kunta kehottaa tiedotteessaan varaamaan ajan ensisijaisesti internetistä www.koronarokotusaika.fi

Jos ajanvaraus internetissä ei kuitenkaan ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin kello 9−15.

– Jos vapaita aikoja ei nettiajanvarauksessa ole saatavilla ajanvarausta yrittäessä, kannattaa kokeilla ajanvarausta uudelleen esimerkiksi parin päivän päästä. Aikoja avataan yhtä paljoin kuin kunnalle on ilmoitettu rokotteita saapuvan. Joskus kuitenkin voi käydä niin, että ennakkoilmoituksesta poiketen rokoteannoksia tuleekin hieman enemmän, jolloin aikoja voidaan avata lisää varattavaksi, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko kertoo tiedotteessa.

Torstaihin 20. toukokuuta mennessä 36,1 prosenttia sipoolaisista oli saanut ensimmäisen annoksen koronavirusta vastaan kehitettyä rokotetta. Heistä 6,5 prosenttia on saanut myös toisen rokoteannoksen.

Kunnan tiedotteen mukaan yli 70-vuotiaista on rokotettu kertaalleen yli 90 prosenttia ja toisen rokoteannoksen on ehtinyt saada yli 80-vuotiaista jo noin 77 prosenttia ja 75–79-vuotiaista noin 21 prosenttia. 65–69-vuotiaistakin ensimmäisen rokoteannoksen on saanut jo yli 85 prosenttia, ja 55–59-vuotiaista ensimmäisen rokotteen on ottanut yli 75 prosenttia.

Kunta muistuttaa tiedotteessaan, että uusia rokotusryhmiä avataan sen mukaan, minkä verran Sipooseen saadaan rokotteita ja miten aktiivisesti jo vuorossa olevat ryhmät varaavat aikoja. Kun rokotusvuorossa olevien ajanvaraukset alkavat vähentyä, päästään avaamaan ajanvaraus seuraavalle ryhmälle.

Tällä hetkellä Sipooseen saadaan viikoittain noin 900 rokotetta, joista tavallisesti noin 600 annetaan ensimmäisenä annoksena ja keskimäärin 300 menee tehosterokotteina. Joillakin viikoilla tehosterokotteisiin menee jopa isompi osa rokoteannoksista.

– Kaikki rokotteet, mitä olemme Sipooseen saaneet, on aina kyseisen viikon aikana annettu sipoolaisille. Rokottajia on siis saatavaan rokotemäärään nähden riittävästi, Kokko kertoo.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut