Sipoo on nyt Suomen 46. suurin kunta – 22 000 asukkaan rajapyykki meni rikki

Sipoon väkiluku oli Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan huhtikuun lopussa 22 021. Kuvituskuva. Ulla Yliherne

Ulla Yliherne

Sipoolaisia on jo yli 22 000. Tilastokeskuksen tuoreimpien ennakkotietojen mukaan Sipoon väkiluku oli huhtikuun lopussa 22 021 asukasta.

Alkuvuoden aikana Sipoon väkiluku on kasvanut viime vuoden loppuun verrattuna 334 asukkaalla. Prosentuaalisesti Sipoon kasvutahti on ollut 1,5 prosenttia.

Yli 22 000 asukasta tekee Sipoosta Suomen 46. suurimman kunnan. Kunnan tiedotteen mukaan Sipoon taakse jäävät muun muassa Tornio, Siilinjärvi, Kemi ja Varkaus.

Tilastokeskuksen ennakkotietoihin nojaavan kunnan tiedotteessa kerrotaan, että kaikkia kuntia vertaillessa Sipoon väkiluku on kasvanut määrällisesti alkuvuonna kuudenneksi eniten Suomessa. Sipoota enemmän väkilukua on kasvattanut alkuvuoden aikana verrattuna viime vuoden loppuun ainoastaan Järvenpää (378), Oulu (496), Tampere (791), Vantaa (1 069) ja Espoo (1 330).

– Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi kaikki uudet sipoolaiset ja myös muualta takaisin Sipooseen muuttavat. Toivomme, että viihdytte täällä. Sipooseen on hyvä juurtua, kunnanjohtaja Mikael Grannas sanoo kunnan tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut