Ensimmäiset koronarokotustodistukset saatavilla Omakannasta tästä keskiviikosta lähtien

Todistuksen koronarokotuksesta saa nyt Omakannasta. Timo Mustalampi
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Ensimmäiset todistukset koronarokotuksista tulevat näkyville Omakantaan tänään keskiviikkona.

Todistus sisältää tiedon henkilön saamista koronarokotuksista ja sen saa jo ensimmäisestä rokotuskerrasta, tiedottaa Kela.

Kansallinen koronarokotustodistus on nyt saatavilla Omakannassa noin 72 prosentilla rokotetuista. Touko-kesäkuussa tiedot tulevat näkyville osin viiveellä, koska rokotustietoja korjataan eri tietojärjestelmiin takautuvasti.

Jatkossa koronarokotustodistus on saatavilla Omakannassa viiden vuorokauden kuluessa rokotuksesta.

Omakannan rokotustodistuksen saa jokainen rokotettu henkilö, jolla on suomalainen henkilötunnus. Todistuksen tiedot ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kansallisen koronarokotustodistuksen saa ainoastaan Omakannasta, josta sen voi esittää sähköisesti tai itse tulostaa paperiseksi versioksi. Lisäksi toisen täysi-ikäisen henkilön voi valtuuttaa käyttämään Omakantaa omasta puolestaan, jos ei itse pysty asioimaan palvelussa.

Tällä haavaa ja jatkossakin henkilö voi saada muun paperisen todistuksen koronarokotuksesta terveydenhuollosta. Tämä todistus ei kuitenkaan ole sama kuin Omakannan kansallinen koronarokotustodistus.

Todistuksen saa noudattamalla seuraavia ohjeita:

- Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

- Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Linkki todistusosioon löytyy myös Omakannan etusivulta.

- Hae todistusta painamalla linkkiä ”Tarkista, onko sinulla koronarokotustodistus (pdf)”. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.

EU:n yhteinen koronatodistus tulee käyttöön heinäkuussa.

Lue lisää: Todistukset koronarokotuksista ovat pian Omakannassa, kesällä tulee myös EU:n yhteinen todistus – tässä ohjeet, miten toimia

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut