Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoon vesille määrättiin kalastuskieltoja – "meritaimenkannan suojelu erityisen tärkeää"

Varsinais-Suomen ely-keskus on määrännyt kalastuskieltoja Sipooseen.

Kalastus on kielletty Sipoonjoessa 15. elokuuta alkaen aina 30. marraskuuta saakka. Kielto koskee myös kaikki sivu-uomia.

Onkiminen, pilkkiminen sekä katiskalla kalastaminen ovat kuitenkin sallittuja Sipoonjoessa.

– Sipoonjoessa esiintyy alkuperäiseksi luokiteltua meritaimenkantaa, jonka suojelu katsotaan erityisen tärkeäksi myös kansallisessa lohi- ja meritaimenstrategiassa, ely-keskus perustelee päätöstään.

Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestö SVK vetosi omassa lausunnossaan, että kieltoajan tulisi alkaa vasta syyskuussa. Keskusjärjestön näkemyksen mukaan kielto on tarpeellinen, mutta ei vielä elokuussa.

– SVK:n näkemyksen mukaan vaelluskalat eivät nouse kutujokiin vielä elokuussa. Siinäkin tilanteessa, että kalastaja saisi saaliiksi jo elokuussa jokeen nousseen taimenen, olisi voimassa rasvaevällisen yksilön vapautuspakko sen koosta riippumatta, järjestö perustelee.

Ely pysyi kuitenkin päätöksessään määrätä kalastuskielto alkamaan jo elokuussa.

Sipoonlahden merialueella kalastuskielto alkaa jo elokuun ensimmäisestä päivästä lähtien ja kestää 30. marraskuuta saakka.

Ely-keskus asetti myös kalastusverkkojen solmuvälirajoituksen koko Porvoon-Sipoon kalatalousalueelle. Päätöksen mukaan pienin sallittu solmuväli on 50 millimetriä verkoissa, joiden syvyys on 1,8 metriä. Ely-keskus huomauttaa, ettei sen päätös koske I luokan kaupallisia kalastajia.

– Silakan, kilohailin sekä syöttikalojen verkkokalastus on sallittu pienemmällä solmuvälillä, elyn päätöksessä tarkennetaan.

Lue myös: Brobölen patoa esitetään purettavaksi – uhanalainen meritaimen halutaan pelastaa Sipoonjoessa