Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunta esittelee taidekokoelmaansa Pesula Galleriassa – näyttelyyn valittiin kesäisiä makupaloja ja kauniita maisemia Sipoosta

Sipoon kunta esittelee poimintoja taidekokoelmastaan Nikkilän Pesula Galleriassa 1.-24.kesäkuuta. Sipoon Taiteilijat ry:n ylläpitämä galleria sijaitsee Nikkilän sairaalan vanhassa pesulassa, jonka osoite on Pilvilinnantie 2. Alue tunnetaan nykyään Jokipuistona.

Uusi näyttely koostuu noin kahdenkymmenen taiteilijan teoksista. Mukana on monia sipoolaisille tuttuja paikallisia taiteilijoita, kuten Caj Bremer, Carin Bengts, Nina Sivén, Winfrid Zakowski ja Osmo Isaksson.

Kunta tiedottaa näyttelyn olevan nyt ensimmäinen kerta, kun kunnan julkiset taideteokset ovat esillä yhteisnäyttelyssä. Kunnan taidekokoelmaan kuuluvat taideteokset on sijoitettu kouluihin, kirjastoihin, Kuntalaan, sote-taloon ja vanhuspalvelujen tiloihin.

– Osa taideteoksista on saatu lahjoituksina ja osa on hankittu johonkin tiettyyn paikkaan. Haluamme tällä näyttelyllä tuoda esille kesäisiä makupaloja ja kauniita maisemia Sipoosta, kulttuuripäällikkö Anne Laitinen kertoo tiedotteessa.

Kaikki kunnan omistama taide lukeutuu kunnan taidekokoelmaan. Kokoelma käsittää 250 taideteosta yhteensä 114 taiteilijalta tai taiteilijaryhmältä. Teosten tekniikat vaihtelevat maalauksesta valokuvaukseen, grafiikkaan ja veistoksiin, reliefeihin ja seinämaalauksiin. Suurin osa taideteoksista on siirrettäviä, mutta osa on pystytetty pysyvästi paikalleen.

Näyttelyn kuraattorina toimii sipoolainen taidemaalari Maikku Huovila. Näyttely on avoinna tiistaista perjantaihin kello 12–18 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12-16.

Kunta toivoo näyttelyssä vierailevien huolehtivan käsihygieniastaan ja turvaväleistä sekä käyttävän kasvomaskia.