Nyt on 40–44-vuotiaiden koronarokotusten vuoro! Ajanvaraus avataan huomenna

Rokotusvuorossa uutena ryhmänä ovat vuosina 1977−1981 syntyneet perusterveet sipoolaiset. 123RF

Koronarokotusten ajanvaraus avataan perusterveille 40−44-vuotiaille huomenna perjantaina 28.5. kello 12, tiedottaa Sipoon kunta. Rokotusvuorossa uutena ryhmänä ovat siis vuosina 1977−1981 syntyneet perusterveet sipoolaiset.

Kunta pyytää ensisijaisesti varaamaan ajan internetissä osoitteesta www.koronarokotusaika.fi. Ajanvaraus on nopeinta ja helpointa tehdä verkkopalvelussa. Jos ajanvaraus internetissä ei kuitenkaan ole mahdollista, ajan voi varata puhelimitse terveysaseman numerosta 09 2353 6001 maanantaista perjantaihin kello 9−15.

– Jos vapaita aikoja ei nettiajanvarauksessa ole saatavilla ajanvarausta yrittäessä, kannattaa kokeilla ajanvarausta uudelleen esimerkiksi parin päivän päästä. Aikoja avataan yhtä paljoin kuin kunnalle on ilmoitettu rokotteita saapuvan. Ajoittain olemme saaneet lisäeriä, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko kertoo tiedotteessa.

Uusia rokotusryhmiä avataan sen mukaan, minkä verran Sipooseen saadaan rokotteita ja miten aktiivisesti jo vuorossa olevat ryhmät varaavat aikoja. Kun rokotusvuorossa olevien ajanvaraukset alkavat vähentyä, päästään avaamaan ajanvaraus seuraavalle ryhmälle.

Sipoossa ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 38,2 prosenttia ja toisen rokoteannoksen on saanut 7,8 prosenttia. Yli 80-vuotiaista jo yli 80 prosenttia on saanut myös tehosterokotteen. Ja myös 75–79-vuotiaista molemmat rokoteannoksen on saanut jo yli 40 prosenttia.

– Sipoossa vuorossa olevat rokotusryhmät ovat olleet hyvin aktiivisia varaamaan rokotusvuoroja. Rokotekattavuus vakavimmassa riskissä olevilla iäkkäillä onkin Sipoossa erittäin hyvä, Kokko kertoo.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut