Keskiviikkona on 30–39-vuotiaiden sipoolaisten vuoro varata rokoteaikoja – yli 16-vuotiaillekin ensimmäinen annos kesäkuussa

Vuosina 1982 -1991 syntyneet sipoolaiset pääsevät varaamaan koronarokotusaikoja keskiviikosta 2. kesäkuuta kello 12 alkaen. Riitta Ketola

Sipoo avaa ajanvarausmahdollisuuden koronarokotukseen uudelle ikäryhmälle keskiviikkona 2. kesäkuuta kello 12.

Tällöin rokotusaikaa pääsevät varaamaan 30–39-vuotiaat eli vuosina 1982–1991 syntyneet.

– Olemme saaneet lisäeriä rokotetta ja niiden ansiosta voimme nyt avata ajanvarauksen suuremmalle ikäryhmälle kerralla. Pääsemme myös etenemään rokottamisessa aiemmin arvioitua nopeammin, sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko kertoo kunnan tiedotteessa.

Kokon mukaan uutta on myös se, että koko HUS-alueen yhteinen tavoite on, että kaikki halukkaat yli 16-vuotiaat olisivat saaneet ensimmäisen rokoteannoksensa kesäkuussa.

– Kuntiin tulevia rokote-eriä on luvattu tasata kuntien välillä, jotta tuetaan tämän tavoitteen saavuttamista, Kokko sanoo tiedotteessa.

Maanantaihin 31. toukokuuta mennessä Sipoossa ensimmäisen annoksen koronavirusta vastaan kehitettyä rokotetta on saanut 39,7 prosenttia kuntalaisista. Heistä toinen rokoteannos on annettu 9,3 prosentille.

Kunnan tiedotteen mukaan yli 80-vuotiaista j yli 80 prosenttia on saanut myös tehosterokotteen. Ja 75–79-vuotiaista molemmat rokoteannokset on saanut yli 50 prosenttia.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut