Lauantaina tehdää käsitöitä keskellä Nikkilää – "seuraavaksi kudotaan sukkia 5-vuotiaille sipoolaislapsille"

Harrastukset: Hyväntekeväisyys-tempauksistaan tuttu Virkborg jalkautuu käsitöiden kera Nikkilän keskustaan.

Rosita Gustafsson-Nyman kertoo Virkborgin kutovan seuraavaksi sukkia ensi vuonna 5 vuotta täyttäville sipoolaislapsille. Crista Lassfolk-Feodoroff

Ulla Yliherne

Käsitöiden tekeminen on melko yksityinen harrastus. Työt syntyvät usein kotona, poissa suuren yleisön silmien alta.

Tämä on huomattu myös sipoolaisista käsitöiden harrastajista koostuvassa Virkborg-ryhmässä.

– Haluamme muistuttaa, että käsitöitä voi tehdä missä vain. Käsillä tekeminen on hauskaa kun voi nähdä työnsä tulokset, oppia uutta ja ilahduttaa muita, Virkborgin aktiivijäsen, Rosita Gustafsson-Nyman huomauttaa.

Ryhmä osallistuukin lauantaina 12. kesäkuuta ympäri maailmaa järjestettävään Knit In Public Day -teemapäivään. Päivän tarkoituksena on innostaa tekemään käsitöitä julkisissa paikoissa.

Teemapäivänä virkborgilaiset kokoontuvat Nikkilän K-Supermarket Basilikan parkkipaikalle kello 12–15 tekemään käsitöitä ja keskustelemaan niistä.

– Tervetuloa piipahtamaan. Kauppias Mikko Kontio on luvannut tarjota kahvit, Gustafsson-Nyman sanoo.

Virkborg on tullut tunnetuksi erilaisista hyväntekeväisyystempauksistaan. Ryhmäläiset ovat ahkeroineet lahjoitettavaksi toistasataa villasukkaparia niin Sipoon päiväkoteihin kuin kastelahjoiksi seurakuntaan. 12. kesäkuuta halukkaat voivatkin lahjoittaa lankoja ryhmän tuleviin hyväntekeväisyyshankkeisiin.

– Seuraavaksi neulomme sukkia vuoden 2022 aikana viisi vuotta täyttäville sipoolaislapsille. Jokainen saa lahjasukkansa neuvolasta viisivuotistarkastuksen yhteydessä, Gustafsson-Nyman kertoo.

Hän sanoo ryhmäläisten laskeneen sen tarkoittavan alustavasti noin 235 sukkaparia.

– Tämä merkitsee käytännössä sitä, että monen monta paria sukkia tulee neuloa jo tänä syksynä. Toimitamme noin puolet sukkapareista kunnalle joulukuussa ja loput ensi keväänä, Gustafsson-Nyman sanoo.

Lue myös: Virkborg-ryhmä kutoi yli 200 paria villasukkia – työt lahjoitettiin varasukiksi kaikkiin Sipoon päiväkoteihin

Lue myös: Nikkilän pupuympyrän salainen koristelija selvisi – "Nyt mietimme missä kukista olisi iloa talvella"

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut