Sipoo höllentää yleisötilaisuuksien ja tapahtumien koronarajoituksia – nämä säännöt astuvat voimaan heti

Kunnan sisätiloissa voi jälleen järjestää yleisötilaisuuksia ja tapahtumia rajoitetusti. Kuvituskuva. Jussi Lopperi

Ulla Yliherne

Sipoon kunta tiedottaa purkavansa kunnan tiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja tapahtumien koronarajoituksia.

Kunta kertoo tiedotteessaan, että se sallii jälleen kunnan sisätiloissa järjestettävät tilaisuudet ja tapahtumat, joihin osallistuu korkeintaan 20 henkilöä.

Laajoissa sisätiloissa, kuten esimerkiksi urheiluhalleissa, suurempikin henkilömäärä on sallittu, mikäli tila on jaettu useampaan 20 hengen lohkoon, niin, että eri lohkojen välillä ei synny lähikontakteja.

Kaikissa yli 10 henkilön sisätiloissa järjestettävissä tilaisuuksissa täytyy voida välttää fyysiset kontaktit, kunnasta muistutetaan.

Sen sijaan henkilömäärärajoitukset kunnan ulkotiloissa järjestettävissä yleisötapahtumissa poistuvat kokonaan.

– Ulkotiloissa yli 50 henkilön tilaisuuksissa täytyy voida välttää fyysiset kontaktit ja järjestelyissä on noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä, kunnasta kerrotaan.

Nyt annettu päätös on voimassa myös kunnan itsensä järjestämissä tilaisuuksissa.

– Olemme linjanneet kunnan tiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien henkilömääriä hieman tiukemmin kuin aluehallintoviraston määräykset sallivat, koska Sipoo sijaitsee kiinni pääkaupunkiseudussa, jossa tartuntoja esiintyy edelleen runsaasti. Vaikka Sipoo onkin Itä-Uudenmaan mukana siirtynyt takaisin niin kutsuttuun kiihtymisvaiheeseen, olemme edelleen hyvin lähellä leviämisvaihetta ja epidemiatilanne voi kääntyä huonompaan, jos rajoituksia puretaan liian nopeasti, kunnanjohtaja Mikael Grannas sanoo tiedotteessa.

Myös aikuisten harrastusten enimmäisryhmäkokoihin on luvassa lievennyksiä.

Sipoon kunta kertoo tiedotteessa, että se on päättänyt myös nostaa aikuisten ja nuorten ryhmäharrastuksissa sisätiloissa sallittavaa enimmäisryhmäkokoa heti. Jatkossa kaikenikäisten ryhmäharrastusten enimmäisryhmäkoko kunnan sisätiloissa on 20 ihmistä.

Samalla aikuisten ryhmäharrastukset sallitaan heti sisätiloissa. Suurissa sisätiloissa voi samaan aikaan olla useampia 20 hengen ryhmiä, mutta ryhmien välillä ei saa olla kontaktia.

Kunta sallii myös kaikenikäisten harrastuksiin liittyvän kilpailutoiminnan järjestämisen rajoitetusti kunnan sisätiloissa heti. Ulkotiloissa kilpailutoiminta on jo ollut sallittua.

Toiminnassa on noudatettava harrastustoiminnan terveysturvallisuusohjeita.

Kisojen yleisöä koskien on huomioitava rajoitukset enimmäishenkilömääristä kunnan tiloissa.

Kunta suosittelee, että myös yksityistiloissa tapahtumia järjestävät seuraisivat kunnan tilojen yleisötilaisuuksien henkilömääriä.

Toiveena on, että myös yksityistilaisuudet rajoitettaisiin enintään 20 henkilöön sisätiloissa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut