Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Junaliikenne kulkee taas Helsingissä, mutta häiriöitä on vielä – Pysäytti junaliikenteen lähes tunniksi ja jätti matkustajat jumiin juniin

Juttua päivitetty

Junaliikenteen pysäyttänyt vika on korjattu Helsingissä ja junaliikenne on taas alkanut kulkea, tiedottaa Fintraffic.

Liikenne oli pysähdyksissä lähes tunnin.

Junaliikenne ei kuitenkaan palaa heti normaaliksi, vaan heijastusvaikutukset aiheuttavat myöhästymisiä vielä muutaman tunnin ajan.

Syynä jumille oli noin kello 9.55 alkanut liikenteenohjausjärjestelmän vika.

Rataliikennekeskuksen liikennepäällikkö Jari Lindström kertoi Ylen jutussa, että liikenne seisoi täysin pääradalla Oulunkylästä etelään päin ja Leppävaarasta Helsingin suuntaan.

Yle kertoi, että Pasilan ja Helsingin rautatieaseman välillä on pysähdyksissä puolenkymmentä junaa, joista matkustajat eivät pääse ulos.

HSL kertoi, että häiriö aiheutti myöhästymisiä ja peruttuja junia useilla junalinjoilla.

Kehäradalla osa I-junista käännettiin jo Kannelmäessä P-juniksi takaisin Tikkurilan suuntaan. Pohjois-Haagasta ja Kannelmäestä oli tarjolla Helsingin suuntaan myös normaalilinjojen bussiliikennettä.

Häiriön vuoksi Pohjois-Haaga–Vantaankoski-välin asemilta oli poikkeuksellisesti sallittua matkustaa myös AB-lipulla C-vyöhykkeen kautta Pasilan suuntaan.

Fintraffic kehottaa tarkistamaan junien lähtöajat VR:n verkkosivuilta ja seuraamaan sosiaalista mediaa mahdollisista aikataulumuutoksista sekä bussikuljetuksista. Myös HSL tiedottaa lähiliikenteen muutoksista.

HSL:n Poikkeusinfo-Twitter-tililläkerrotaan junavuorojen peruutuksista.

Muokattu 9.5.2021 kello 10.24: Lisätty tieto, mistä aikataulumuutoksia voi seurata, ja että joitakin vuoroja on jo peruttu. kello 10.37: Lisätty HSL:n osuus häiriön aiheuttamista muutoksista kello 10.49: Lisätty tiedot Ylen jutusta. Kello 11.51: Muokattu sen mukaan, että häiriö on ohi.