Sipoossa rokotetaan pian jo 16 vuotta täyttäneitä – ajanvaraus alkaa perjantaina

Tiistaihin 8. kesäkuuta mennesä 45,4 prosenttia sipoolaisista oli saanut ensimmäisen annoksen koronaa vastaan kehitettyä rokotetta. Kuvituskuva. Arkisto/Timo Pasanen

Ulla Yliherne

Koronarokotukset laajenevat jälleen Sipoossa. Kunta tiedottaa avaavansa seuraavaksi ajanvaraukset kaikille 16–29-vuotiaille, eli vuosina 1992–2004 syntyneille, sekä niille vuonna 2005 syntyneille sipoolaisille, jotka ovat jo ehtineet täyttää 16 vuotta.

Nämä ikäryhmät voivat varata aikoja koronarokotukseen perjantaista 11. kesäkuuta kello 10 alkaen.

Sosiaali- ja terveystoimen johtaja Leena Kokko kertoo kunnan tiedotteessa, että tavoitteena on, että kaikki halukkaat yli 16-vuotiaat saisivat ensimmäisen rokoteannoksen kesäkuun aikana.

– Nyt avattava ikäryhmä on laaja ja on todennäköistä, että varattavat ajat saattavat jossain vaiheessa tilapäisesti loppua kesken. Aikoja lisätään varattavaksi sitä mukaan kun rokotteiden saapumismäärät vahvistuvat. Jos siis aikoja ei ole juuri sillä hetkellä saatavissa, kun yrität tehdä varausta, kannattaa kokeilla uudelleen varausta parin päivän päästä, Kokko ohjeistaa.

Hänen mukaansa puhelinpalvelun kautta varataan samoja aikoja kuin nettiajanvarauksessa, joten jos nettiajanvarauksessa aikoja ei ole, ei niitä ole myöskään puhelimitse saatavissa.

Nyt avattavaan ryhmään kuuluvien lisäksi aikoja rokotuksiin voivat varata edelleen myös kaikki ne, joiden rokotusvuoro on alkanut jo aiemmin Sipoossa.

Tiistaihin 8. kesäkuuta mennessä Sipoossa ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 45,4 prosenttia kuntalaisista. Heistä toisen rokoteannoksen on saanut 11,7 prosenttia. Kunnan mukaan yli 80-vuotiaista jo yli 80 prosenttia on saanut molemmat rokoteannokset. Myös 75–79-vuotiaista molemmat rokoteannoksen on saanut jo 70 prosenttia.

Kunta muistuttaa tiedotteessaan myös siitä, että useimmat voivat jo tulostaa rokotustodistuksen Omakannasta.

– Rokotustodistukset tulevat sipoolaisille näkyviin Omakantaan noin viiden vuorokauden sisällä rokotuksesta. Sen jälkeen Omakannasta voi tulostaa tai ladata itselleen rokotustodistuksen.

Rokotustodistuksen tulostaminen tai lataaminen on tullut vaiheittain mahdolliseksi kaikille rokotetuille viime viikkoina. On mahdollista, että joillakin yksittäisillä sipoolaisilla ei vielä näy rokotustiedot Omakannassa. Potilastietojärjestelmän toimittaja korjaa vielä tällaisia yksittäisiä puutteita sitä mukaa, kun ne tulevat tietoon, kunnasta kerrotaan.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut