14-vuotias ryhtyi kirppiskauppiaaksi – Sipoolaiselta Josefinilta on ostettu niin islanninkielisiä sarjakuvia kuin 1900-luvun alkupuolelta peräisin olevia nukkeja

Josefin kertoo täydentävänsä kirppispöytänsä antimia jatkuvasti. Uutta tavaraa hän tuo myyntiin päivittäin. Ulla Yliherne

Ulla Yliherne

14-vuotias sipoolainen Josefin kertoo olevansa innokas kirpputorien kiertäjä.

– Ostan melkein kaikki vaatteeni kirppiksiltä tai kierrätyskeskuksesta. Kirppiksiltä haen myös kirjoja, koska olen kova lukemaan, hän kertoo.

Ei siis ihme, että sopivaa kesätyötä miettiessään, Josefin päätti perustaa oman pihakirpputorin. Paikaksi valikoitui Gesterbyn vpk-talon, tai brankkiksen, kuten kyläläiset taloa kutsuvat, piha.

– Tämä on keskeisellä paikalla ja täällä on hyvät puitteet, hän kehuu.

Kokeneena kirpparikävijänä Josefin tietää, että hyvä myyntipöytä on sellainen, josta löytyy monipuolista tarjottavaa. Sellaisen hän on halunnut myös omasta kirppiksestään.

– Tuon uutta tavaraa myyntiin joka päivä.

Tähän mennessä kaupaksi ovat käyneet niin isoisoäidin keräämät nuket kuin sarjakuvat, joista vanhimmat ovat 1960-luvulta. Perinteisten suomen- ja ruotsinkielisten sarjisten lisäksi myynnissä on saksan, ranskan, englannin ja jopa islanninkielisiä lehtiä.

– Kaikkia kieliä on ostettu. Jopa islantia. Eikä minään vitsinä vaan, niin, että asiakas todella osasi islantia, hän kertoo.

Josefin aikoo pitää kirppariaan auki päivittäin kello 10–14 aina tulevaan sunnuntaihin 13. kesäkuuta saakka. Sen jälkeen on muiden kesäaktiviteettien, kuten uimisen ja kavereiden kanssa hengailun, vuoro.

Entä kirpputorimyynnistä saadut rahat? Mihin Josefin aikoo ne sijoittaa?

– Ostan niillä kirppiksiltä uusia vaatteita, hän nauraa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut