Suvi Kari koristeli kahvilan voimaeläimillä –  "Voimaeläin voi olla muukin kuin vahva leijona"

Taide: Sipoolaisen Suvi Karin maalaamia voimaeläimiä voi ihastella kesäkuun ajan Söderkullassa.

Jänis. Jos sipoolaisen Suvi Karin pitäisi nimetä oma voimaeläimensä se olisi ehdottomasti jänis.

– Jokin jäniksessä viehättää minua kovasti. Se on valtavan söpö pitkineen korvineen ja luonteeltaan leikkisä.

– Helposti ajatellaan, että voimaeläin on joku fyysisesti voimakas eläin kuten leijona tai karhu, vaikka jo omasta Suomen luonnostamme löytyy monta hyvää vaihtoehtoa, hän sanoo.

Graafisena suunnittelijana ja kuvittajana työskentelevä Kari on ollut pitkään kiinnostunut eläinaiheisten maalausten ja kuvien tekemisestä.

Kun hän viime syksynä valikoi aihetta tämän kesän Cafe Pikkurastaassa pidettävään taidenäyttelyynsä, se sai osuvasti nimekseen Voimaeläimiä.

Kesäkuun ajan söderkullalaisen kahvilan seiniä koristavat niin peurat, ketut, jänikset, kalat, hevoset, karhut kuin ilvekset. Eläinteoksia on esillä yhteensä 35.

Yhtenä päivänä näimme tyttäreni kanssa kaksi näätää kotitiellämme. Se oli pysäyttävää.

– Muutimme perheeni kanssa Sipooseen noin kahdeksan vuotta sitten. Luonnon lähellä asuminen on tehnyt minulle hyvää. Siitä saadut vaikutteet näkyvät myös töissäni, Kari kertoo.

Kari on päässyt ihastelemaan luonnoneläimiä lähietäisyydeltä omassa kotipiirissään Västerskogissa. Varsinkin peurat ovat jo tuttuja vieraita.

– Yhtenä päivänä näimme tyttäreni kanssa kaksi näätää kotitiellämme. Se oli pysäyttävää.

Suvi Kari kertoo maalanneensa pitkään lähinnä potretinomaisia kuvia eläimistä. Tähän tuli muutos vuonna 2019 perheen esikoisen synnyttyä.

– Lapsen myötä huomasin, että kuviin tuli mukaan pentuja, emoja ja perheitä.

Maalausten lisäksi Kari on kehittänyt oman heijastinmalliston, jossa seikkailee muun muassa kettu, panda, siili ja leopardi.

– Jänis puuttuu vielä. Sen aion tehdä tänä syksynä, hän nauraa.

Aikaisemmin Suvi Karin maalauksia on voinut nähdä Sipoossa esimerkiksi Gumbostrand Konst & Formissa, jossa hän oli kuukauden nuori taiteilija joulukuussa 2019.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut