Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU-gallup: Hallituksen koronatoimiin on yhä tyytyväisiä enemmistö suomalaisista, mutta tyytyväisyys on vähentynyt

Vaikka hallituksen koronatoimet ovat herättäneet paljon kritiikkiäkin, suomalaisten enemmistö on niihin edelleen tyytyväisiä, selviää Uutissuomalaisen USU-gallupista. Gallupin mukaan tyytyväisten osuus on 61 prosenttia.

Tyytyväisyys on kuitenkin vähentynyt koronaviruspandemian alkuaikoihin verrattuna.

Vastaajista 23 prosenttia kertoi nyt olevansa erittäin tai melko tyytymättömiä, kun heiltä kysyttiin "Kuinka tyytyväinen olet ollut hallituksen toimintaan koronavirusasiassa sinä aikana, kun koronaviruksesta on yleisesti tiedetty?"

Vielä maaliskuussa 2020 vastaavassa gallupissa tyytyväisten osuus oli 69 prosenttia ja tyytymättömien osuus 16 prosenttia.

Erikoistutkija Jenni Karimäki Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksesta arvioi Uutissuomalaiselle, että runsaassa vuodessa kansalaisten tyytyväisyys on vähentynyt yllättävän vähän.

Tuoreessa gallupissa tyytyväisimpiä ovat pääministeripuolue SDP:n kannattajat, joista peräti 91 prosenttia kertoo olevansa erittäin tai melko tyytyväisiä hallituksen koronatoimiin.

SDP:n kannattajien vastakohta ovat oppositiopuolue perussuomalaisten kannattajat, joista 66 prosenttia on erittäin tai melko tyytymättömiä hallituksen koronan hoitoon.

Gallup toteutettiin verkkokyselynä 18.–26. toukokuuta ja siihen vastasi 1 000 suomalaista. Virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.