Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lomalennot pääsevät taas vauhtiin, matkailuala iloitsee – alan yritysten liikevaihto ehti pudota 90 prosenttia

Matkailuala iloitsee hallituksen päätöksestä helpottaa maahantuloa Suomeen EU- ja Schengen-maista.

Maahantulo EU- ja Schengen-maista sallitaan hyväksytyn covid-19-rokotussarjan saaneille ja alle kuusi kuukautta sitten koronavirus sairastaneille sekä myös työnsä takia matkustaville.

Muutokset tulevat voimaan maanantaina 21. kesäkuuta. Sisärajavalvontaa ja ulkorajaliikenteen rajoituksia jatketaan 11. heinäkuuta asti.

Ulkoministeriö kehottaa edelleen välttämään tarpeetonta matkustamista EU- ja Schengen-alueiden ulkopuolelle. Poikkeuksena ovat maat, joiden osalta hallitus on poistanut maahantulon rajoitukset. Lisäksi kehotetaan edelleen välttämään kaikkea matkustamista Brasiliaan, Etelä-Afrikkaan ja Intiaan.

Suomen matkailualan liitto (Smal) iloitsee, että ulkoministeriön matkustussuositusta lievennettiin vihdoin. "Eurooppa on taas auki suomalaisille matkustajille, Myös Suomi avautuu kansainväliselle matkustukselle", liitto toteaa tiedotteessa.

Smal katsoo yli 15 kuukauden hiljaiselon ulkomaille suuntautuvan matkustuksen osalta olevan vihdoin ohi.

– Kun koronatilanne on kohentunut niin Suomessa kuin muualla Euroopassa, suomalainen matkailuväki on käynyt entistäkin malttamattomammaksi matkustuksen käynnistymisen suhteen. Viranomaisilta nyt saatu vihreä valo on hartaasti odotettu vastaus alan toiveisiin. Vihdoin voivat suomalaiset matkustaa taas Euroopan-kohteisiin ihan luvan kanssa, iloitsee Smalin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti tiedotteessa.

Smalin jäsenistöltään keräämien tietojen perusteella matkatoimistoalan yritysten liikevaihto on pudonnut koronapandemian aikana yli 90 prosenttia vuosien 2019 ja 2020 normaalikuukausiin verrattuna.

Aurinkomatkat aloittaa heinäkuussa matkat Kreetalle, Rodokselle ja Madeiralle heinäkuussa. Matkaan sisältyy kuluton koronavirustestaus ennen paluumatkaa

– Pandemiatilanteen parantuessa monet Euroopan lomakohteet avaavat nyt matkustusta. Olemme olleet tiiviisti yhteydessä paikallisiin yhteistyökumppaneihimme ja sitä kautta paikallisviranomaisiin kohteissa, ja yhteinen näkemyksemme on, että lomailu näissä kohteissa on terveysturvallista, kertoi aiemmin Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa tiedotteessa.

Myös matkanjärjestäjä Tui aloittaa heinäkuun puolivälissä lomalennot Kreikkaan lähes vuoden tauon jälkeen, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Lomalentoja järjestetään heinäkuussa Rodokselle, Kreetalle, Samokselle ja Kyprokselle.